Gezond het jaar rond met Coop

Coop wil met jou samen gezond het jaar rond. Dit doen we door handige keuzehulpen in onze winkels, gezonde recepten volgens de Schijf van Vijf en met de Eetwissel van het Voedingscentrum. Met een Eetwissel bijvoorbeeld maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. Laat je inspireren!

keuzehulp

Suikerwijzer 

Bij het frisdrankenschap in alle Coop supermarkten zie je het in één oogopslag, dankzij onze suikerwijzer voor frisdranken. Je krijgt makkelijk en snel inzicht of er veel suiker in je favoriete drankje zit, weinig of zelfs helemaal niets! Het helpt jou bewust kiezen. Maak jij een suikerswitch?

Bekijk suikerwijzer

Maak je eigen gezonde Eetwissel

Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Met een Eetwissel van het Voedingscentrum maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. Wij helpen je graag op weg en delen iedere week in onze nieuwsbrief en op Facebook en Instagram een nieuwe Eetwissel ter inspiratie.

Lees meer

eetwissel
spaanse stoofpot

Schijf van Vijf recepten

Op zoek naar iets lekkers en wat binnen de Schijf van Vijf valt? Wat dacht je van een rijkgevulde soep of heerlijke stoofpot? We hebben alle gezonde recepten, vooral met producten uit de Schijf van Vijf, voor jou op een rijtje gezet. 

 Bekijk recepten

Vitaminewijzer voor de winter

Lekker gezond de winter door? Deze 6 vitamines spelen een hoofdrol voor je winterweerstand. Print of bekijk onze vitaminewijzer voor informatie, boodschappentips en recept ideeën. Eet iedere dag iets van elke vitamine en je eet jezelf sterk! 

Download

vitaminewijzer