BBQ inspiratie

Ultiem genieten van zwoele avonden

Een lange avond, zomerse muziek op de achtergrond, een koelkast gevuld met lekkere drankjes en een barbecue die perfect op temperatuur is. Ultiem genieten! Of je nu uitgebreid in de tuin barbecuet met vrienden of snel op je balkon wat wilt grillen, barbecueën is altijd een feest. En het wordt alleen maar leuker als het ook nog makkelijk kan! Coop geeft je bbq inspiratie, tips, ideeën en bbq recepten. Liever picknicken of borrelen? Bekijk onze zomers eten inspiratiepagina.

BBQ Inspiratie

Bbq ideeën

Van het gezellig aankleden van de tafel tot het serveren van originele salades en het grillen en bakken van verrassende producten. Raak geïnspireerd door de leukste bbq ideeën.

Vlees op de bbq

Kies jij meestal voor een hamburger, worstje of kipfilet? Probeer eens iets nieuws! Met verse kruiden, een andere bereidingswijze of het zelf maken van een marinade zul je je gasten (en jezelf!) zeker verrassen. Naar alle tips voor overheerlijk vlees op de bbq.

Vlees BBQ
Vlees BBQ

Vis op de bbq

Onterecht heerst het vooroordeel dat vis bereiden op de barbecue ingewikkeld is. Het tegendeel is waar. Met een klein beetje voorbereiding maak je de meest aromatische vispakketjes die onmogelijk mislukken. Weten welke vis bij uitstek geschikt is voor de bbq? Naar de tips en recepten voor vis op de bbq.

Groente bbq

Breng kleur op je bord met de lekkerste groenten van de bbq. Zo pak je je dagelijkse dosis vitaminen mee en ben je misschien zelfs wel wat zuiniger met kruidenboter, sausjes en stokbrood. Smaakvol, puur en gezond gaan moeiteloos samen, dat bewijst deze pagina vol inspirerende tips om eenvoudig groenten op de bbq te bereiden.

Vlees BBQ
Vlees BBQ

Toetje van de bbq

Is er na al dat lekkers nog ruimte voor een zoete afsluiter? Hou dan de bbq nog even op temperatuur, want met deze ideeën sluit je de avond geweldig af.

Benodigdheden bbq

Je kent ze wel, van die dagen waarop je spontaan beslist: we steken de barbecue aan. Dan is het wel zo handig als je de belangrijkste zaken al in huis hebt. Bekijk de checklist met benodigdheden en ben voortaan op elk moment klaar voor een spontane bbq.

Vlees BBQ
Vlees BBQ

Bbq schoonmaken

Aan al het moois komt een eind, dus ook aan een gezellige bbq. Tja, het schoonmaken blijft een minder leuke klus. Maar met wat handigheid ben je zo klaar. Bekijk hier snelle en makkelijke schoonmaaktips voor de bbq.