Bedrijfsonderdelen

De verschillende bedrijfsonderdelen van Coop

Coop heeft ruim 300 supermarkten in heel Nederland. Zij worden ondersteund door ons servicekantoor en onze twee distributiecentra. En dan is er ook nog een eigen centrale slagerij: ProMessa. Maak kennis met onze bedrijfsonderdelen!

Supermarkten Coop

Supermarkten

Er zijn in Nederland ruim 300 Coop-supermarkten: filialen (veertig procent) en winkels gerund door zelfstandig ondernemers (zestig procent). Onze supermarkten opereren onder de namen Coop, CoopCompact en Coop Vandaag.

Servicekantoor

Ons servicekantoor in Velp biedt ondersteuning aan de supermarkten en de overige bedrijven die onder Coop Holding vallen. Op het servicekantoor bevinden zich onder andere de afdelingen Administratie, Personeel & Organisatie, Supply Chain, Operatie, Commercie, Marketing & Communicatie, Financiën en het Bouwbureau.

Servicekantoor Coop
Distributiecentrum Coop

Distributiecentra

Coop heeft twee distributiecentra: in Gieten en Deventer. Distributiecentrum Gieten levert houdbare kruidenierswaren aan de supermarkten, distributiecentrum Deventer levert de gekoelde en verse producten. De levering van diepvriesproducten wordt verzorgd door Heveck, een extern bedrijf waarin Coop een belang heeft van 25%.

ProMessa

ProMessa is de centrale slagerij van Coop in Deventer. Hier verwerken en verpakken we varkens- en rundvleesproducten en een breed assortiment maalartikelen, zoals gehakt, hamburgers en tartaar. Naast vers verpakt vlees, levert ProMessa rundvleesdelen voor de ambachtelijke slagerijen. ProMessa levert ook vlees aan andere (supermarkt)organisaties.

Promessa Coop

Historie

Coop maakt sinds 1891 deel uit van het Nederlandse supermarktlandschap.
Meer informatie

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is heel natuurlijk voor ons.
Meer informatie

Coop coöperatie

Coop is een coöperatieve vereniging. Ook jij kunt lid worden van de coöperatie!
Meer informatie

Luisterpanel

Neem ook deel aan het luisterpanel. Met jouw inbreng verbeteren wij onze organisatie.
Meer informatie