Borrel recept |Carpaccio met een Oosters tintje

Carpaccio met een Oosters tintje

15 minuten | 6 personen

Ingrediënten

3 pakjes Top! van Coop Authentieke Carpaccio
4 tenen knoflook, in dunne plakjes
olijfolie om in te bakken
4 cm verse gember, geschild
1 limoen
3 gekleurde paprika’s, in zeer dunne reepjes
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 eetlepels ketjap manis zoet
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
1 halve ijsbergsla, fijngesneden

Instructies

  1. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de plakjes knoflook een minuut. Laat de schijfjes uitlekken op keukenpapier.
  2. Verdeel de carpaccio over de borden.
  3. Rasp er wat gember over en bedruppel met limoensap.
  4. Verdeel de paprikareepjes en de bosuitjes over de borden.
  5. Meng het 5-kruidenpoeder met de ketjap en de sesamolie en sprenkel dit ook over de carpaccio.
  6. Voeg tot slot de geroosterde sesamzaadjes, de knoflookschijfjes en een handje ijsbergsla toe.

Tips

  • Geef de carpaccio een extra Oosters tintje en garneer ‘m met een paar takjes verse koriander.
  • In plaats van ijsbergsla kun je voor dit recept ook rucola gebruiken.
  • Liever een klein hapje? Geen probleem. Dan halveer je simpelweg de porties en maak je met deze ingrediënten 12 kleine carpaccio’s.
  • Deze carpaccio is zonder toevoegingen ook al heerlijk. Vind je één van de ingrediënten niet lekker? Dan kun je dit gemakkelijk weglaten.

Bekijk ook de andere high beer recepten!

Borrel recept |Carpaccio met een Oosters tintje tips