200.000 Doekoe naar binnen getrokken

Van maandag 19 maart  t/m zondag 22 april 2018 was er weer de Doekoe scholenactie! Tijdens deze populaire actie kon je sparen voor Doekoe voor de school van jouw keuze. Zodat er sport- en spelmaterialen voor de sportdag, de gymles of het schoolplein van gekocht konden worden. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen meer gaan spelen, sporten en bewegen. De scholen die de meeste Doekoe hebben binnen gehaald wonnen dit jaar bovendien een fantastisch Schoolplein 14!

Spectaculaire aftrap

De Sterkste Man van Nederland, aardrijkskundeleraar Alex Moonen, geeft op 19 maart het startschot voor de spaaractie, die dit jaar in het teken staat van touwtrekken. Tijdens het openingsevenement heeft hij tegen schoolkinderen, maar ook tegen een Coop-vrachtwagen touwt getrokken.

Aftrap Doekoe
Schoolplein 14

Schoolplein 14

De school die dit jaar de meeste Doekoe-munten van Nederland weet te verzamelen wint wel een hele bijzondere prijs: een door de Johan Cruyff Foundation verzorgd Schoolplein 14! Dit jaar hadden we maar liefst 3 winnaars, 3 scholen zijn blij gemaakt met een Schoolplein 14!

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord.

Over de Doekoe-actie

Klanten van de ruim 260 Coop-winkels in Nederland hebben tussen 19 maart  t/m zondag 22 april 2018 gespaard voor sport- en spelmaterialen voor 767 basisscholen. Klanten ontvingen bij aankoop van actieproducten Doekoe-munten, die zij konden doneren aan deelnemende scholen in de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden. In totaal stellen Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie.