Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is heel natuurlijk!

Coop hecht veel waarde aan duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is heel natuurlijk voor ons. We zijn betrokken bij onze klanten, medewerkers en luisteren naar wat er speelt in onze directe omgeving.

Als moderne supermarktorganisatie met een coöperatieve structuur heeft Coop oog voor maatschappelijke waarden. Samen met onze klanten, ondernemers, werknemers, leveranciers en maatschappelijke organisaties maken we ’t verschil voor een duurzamere maatschappij en leefomgeving. Hierbij richten we onze aandacht op vijf pijlers: lokale betrokkenheid, bevorderen van een gezonde levensstijl, duurzaam inkopen, verlagen van de milieu-impact en goed werkgeverschap.

De ontwikkelingen in de sector en samenleving zijn van invloed op ons duurzaamheidsbeleid. Net als de veranderende wetgeving en de uitkomsten van onze constante dialoog met diverse belanghebbenden. Wat duurzaamheid voor Coop betekent, lees je hieronder in ons MVO-verslag.

Vragen? Wij luisteren!
Stel MVO-gerelateerde vragen, opmerkingen en suggesties via: MVO@coop.nl.

MVO Verslag 2017

Hieronder kun je het MVO verslag bekijken. Bekijk je hem liever op volledig scherm, klik dan hier. Bekijk ook de GRI-tabel voor verklaring van de begrippen.

Bewuste keuze

Coop heeft een groeiend assortiment gezonde en duurzame producten.
Meer informatie

Beter milieu

Coop draagt bij aan een beter milieu en spant zich in voor de gehele keten.
Meer informatie

Maatschappelijke betrokkenheid

Als coöperatie staan we midden in de maatschappij en hebben we veel aandacht voor de nabije omgeving en maatschappelijke thema’s.
Meer informatie

Onze mensen

Als coöperatie staan we dicht bij onze mensen en onze klanten.
Meer informatie