Haal alles eruit wat erin zit!

Wist je dat er ongeveer 10% van de inhoud achterblijft als je een pak yoghurt of vla niet goed leegmaakt? Met z’n allen gooien we daardoor onnodig en onbedoeld heel veel yoghurt en vla weg. Zonde! Door pakken op een goede manier te vouwen, gooi je minder voedsel weg. Daarom is er de campagne ‘Haal alles eruit wat erin zit’, een initiatief van zuivelfabrikanten en de Nederlandse supermarkten om verspilling van yoghurt en vla tegen te gaan.

Veel mensen weten niet goed hoe ze de laatste restjes yoghurt of vla uit een pak kunnen halen. Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau SAMR in juli 2016, blijkt dat 48% van de consumenten behoefte heeft aan een vouwinstructie. Deze instructie is inmiddels gemaakt en vind je op de website www.zuivelpak.nl. Hier laat het speciaal voor de campagne gecreëerde Zuivelmannetje zien hoe je een pak goed leegmaakt. Het Zuivelmannetje is ook te zien in commercials, YouTube-filmpjes en op social media zoals Facebook en Instagram.

Bekijk nu het filmpje! Zo vouw jij voortaan het laatste restje yoghurt of vla uit een pak en ga je voedselverspilling tegen.