Een heerlijk appelseizoen!

Bakken met appels is leuk, lekker en veelzijdig! Je kunt de lekkerste recepten maken. Denk aan appelcake, appelkoeken, appelflappen en natuurlijk appeltaarten. Op deze pagina vind je inspiratie voor het bakken van de lekkerste appeltaarten. Denk aan een traditionele appeltaart of een variant met roodfruit van Koopmans.

Bereidingswijze Appeltaart

1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 
3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 
4. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
6. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
8. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
9. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
10. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
11. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
12. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
13. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
14. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Voeg product toe aan favorietenlijst

Kies een favorietenlijst om je product aan toe te voegen of maak een nieuwe aan.

Voeg toe aan lijst

Inloggen

Om een product op en favorietenlijst te plaatsen moet je eerst inloggen.

Bereidingswijze Appeltaart

1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (Dr. Oetker).
3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
4. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 30 minuten in de koelkast rusten.
5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes van 1,5 centimeter.
6. Meng de appelblokjes met (het uitgelekte) rood fruit, kaneel en suiker
7. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
8. Vul de vorm met het appel-roodfruitmengsel en druk dit goed aan.
9. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het overige deeg uit tot lap met een dikte van ca. 4 millimeter en snijd daar brede repen van.
10. Leg de repen kruislings over het appel-roodfruitmengsel.
11. Bestrijk de repen en de rand van de taart met het resterende ei.
12. Bak de appeltaart in circa 60-75 minuten gaar en goudbruin.
13. Laat de appeltaart minimaal 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Klik hier voor meer appelrecepten

Voeg product toe aan favorietenlijst

Kies een favorietenlijst om je product aan toe te voegen of maak een nieuwe aan.

Voeg toe aan lijst

Inloggen

Om een product op en favorietenlijst te plaatsen moet je eerst inloggen.