Nieuw bij Coop: Verse maaltijdpakketten

Wil je een verse en gezonde maaltijd op tafel zetten maar heb je geen zin om alle producten bij elkaar te zoeken? Probeer dan onze nieuwe maaltijdpakketten! Wat dacht je van burritos, Thaise curry of vegetarische penne? Het recept zit op de verpakking dus iedereen kan het maken!

Burrito’s - 25 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen) 

  • 1 paprika
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 trostomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 160 gram kidneybonen
  • 150 gram crispy mais
  • 2 teentjes knofl ook
  • 1 ui
  • 230 gram salsa
  • 6 tortilla wraps
  • 1 zakje burrito seasoning mix
  • 2 el olijfolie (zelf toevoegen)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt.
  3. Voeg de knofl ook, ui, tomaat en paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  4. Voeg het zakje burrito seasoning mix toe aan het gehaktmengsel.
  5. Voeg zowel de mais als kidneybonen toe en bak 2 minuten mee.
  6. Beleg de tortilla wraps met het gehakt- en groentenmengsel.
  7. Bestrooi het mengsel met een klein beetje geraspte kaas.
  8. Rol de tortilla’s op. Tip: gebruik een satéprikker zodat de tortilla’s vast blijven zitten!
  9. Leg de tortilla’s in een ovenschaal naast elkaar en bestrooi met de overige geraspte kaas.
  10. Bak de tortilla’s in een voorwarmde oven op 200° C ongeveer 4-5 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Burritos
Curry

Kip Thai Curry - 25 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram basmati rijst
  • 300 gram kipdijreepjes
  • 1 ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 teentjes knofl ook
  • Bakje curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el verse koriander
  • 2 el olijfolie (zelf toevoegen)

Bereiding

  1. Kook de rijst in 10 min gaar en giet af.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes, verwijder de kroon en het kontje van de sugarsnaps, snipper de ui en maak dunne schijfjes van de knoflook.
  3. Verhit een wokpan met olijfolie en fruit de curry op hoog vuur in ca. 1 minuut (goed roeren!)
  4. Voeg de ui en de knofl ook toe en bak kort door tot de ui mooi glazig wordt.
  5. Voeg vervolgens de kipreepjes toe en roerbak ze goudbruin in ca. 2 minuten.
  6. Verlaag de temperatuur en voeg de groenten toe. Bak deze ca. 7 minuten mee.
  7. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Serveer de curry op een bedje met rijst en garneer het af met wat fijn verse koriander.

Oosterse groenten met pangasiusfilet - 25 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 pangasius fi lets citroen/dille
  • 2 teentjes knofl ook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 150 gram sugarsnaps
  • 125 gram taugé
  • 200 gram toverrijst
  • 1 zakje woksaus sweet & sour

Bereiding

  1. Kook de rijst in 10 minuten gaar en giet af.
  2. Snipper de ui.
  3. Verhit een wokpan met wokolie en fruit hierin de ui met de geperste teentjes knoflook.
  4. Voeg de paprika, prei, sugarsnaps en taugé toe en wok 2 minuten mee.
  5. Matig de temperatuur, voeg de woksaus toe en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan met boter en/of olijfolie en bak de pangasiusfi let in 4 minuten goudbruin.
  7. Verdeel de rijst over 2 borden en presenteer de vis en de groenten naast de rijst.
Pangasius