Jarenlang plezier van je nieuwe KitchenAid-pan

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je mooie nieuwe KitchenAid pan! Goed onderhoud is daarbij van belang. Wij helpen je graag op weg.

Tips voor gebruik en onderhoud

  • Verwijder alle etiketten en verpakkingsmateriaal vóór het eerste gebruik. Was de pan in een warm sopje, spoel af en droog ‘m ten slotte goed af met een zachte doek.
  • De pan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, inclusief inductie. Zorg er alleen wel voor dat je de pan niet leeg en droog op het vuur laat staan, dat kan de pan beschadigen.
  • Gebruik de juiste pit voor de pan. Als je op inductie kookt moet de diameter van de pan ongeveer even groot zijn als het inductie-element. Als de pan te klein is, herkent je fornuis de pan niet en zal het warmte-element niet aanslaan. Als je op gas kookt, mag de vlam nooit voorbij de bodem van de pot of pan komen.
  • Zorg goed voor je pannen; gebruik geen scherpe voorwerpen – zoals messen of vorken – in een pan met een antiaanbaklaag. Gebruik bijvoorbeeld hulpmiddelen van hout of rubber om de antiaanbaklaag van de pan niet te beschadigen.
  • Let tijdens het koken op de positie van de handvatten. Laat ze niet boven andere pitjes komen. Is er een knop of handvat beschadigd? Probeer het niet zelf te repareren, maar neem contact op met de klantenservice van KitchenAid.
  • Kook je op een halogeen-, keramische- of inductiekookplaat? Zorg dan dat zowel de kookplaat als de onderzijde van de pan goed schoon zijn om geen krassen te maken op de kookplaat.
  • Houd een hete pan nooit onder koud water, laat ‘m eerst goed afkoelen.
  • Het kookgerei van KitchenAid is vaatwasserbestendig. Was je liever zelf af? Gebruik dan een mild, warm sopje. Gebruik geen schuursponsjes, staalwol of agressieve reinigingsmiddelen, bleek, of schuurmiddelen.

 Extra tip: gebruik je een deksel tijdens het koken? Dan blijft de warmte in de pan, waardoor je minder energie nodig hebt. Zo maken we samen ’t verschil.