Picknickplekken: waar vind je ze?

In Nederland vind je talloze picknickplekken. Een grasveld waar je samen met vrienden of familie een picknickkleed kunt uitspreiden, een bankje langs het water of een picknicktafel midden in het bos. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het leuke is dat elke provincie weer z’n eigen charmante picknickplekken heeft. Heb je een heerlijke picknick voorbereid en ben je nog op zoek naar een goede locatie? Bekijk de mooiste picknickplekken geselecteerd door Coop!

Picknicken kan op het strand of bij een plek aan het water, in het bos en zelfs in je eigen achtertuin! Al staat het park bij de meeste mensen wel op nummer één als het om favoriete picknickplekken gaat. Niet zo gek, een (stads)park biedt alle ruimte om je kleedje neer te leggen, je picknickmand uit te pakken en met elkaar te genieten van al het lekkers dat je thuis hebt klaargemaakt.

Nog op zoek naar leuke en lekkere picknickrecepten? Deze vind je op onze picknick receptenpagina.

Coop heeft een aantal leuke en verrassende picknickplekken voor je verzameld. Of je nu kiest voor een uitgebreide, luxe picknick met fancy fingerfood en een glaasje prosecco, of juist een eenvoudige picknick organiseert met wat kant-en-klaar producten en makkelijke recepten: er is altijd wel een leuke locatie voor een picknick bij jou in de buurt te vinden.

Ontdek specifieke picknickplekken in diverse steden en provincies. Coop-winkels vind je dichtbij diverse populaire of juist verrassende picknickplekken in Nederland. 

Waar moet een picknickplek aan voldoen?

  • Het is handig als de plek dichtbij je (vakantie)woning ligt en met de fiets bereikbaar is of voldoende parkeerplekken telt.
  • Picknicken mag op nagenoeg alle plekken. Wil je barbecueën? Controleer van te voren of dat is toegestaan. 
  • Kijk, voordat je een kleedje neerlegt of er voldoende ruimte om je heen is, zodat je anderen – zeker wanneer je wilt barbecueën – geen overlast bezorgt. 
 Picknickplekken strand

Picknick op het strand

Een ultiem vakantiegevoel ervaar je als je het strand als picknicklocatie kiest. De kinderen uit het gezelschap kunnen naar hartenlust ravotten, terwijl de volwassenen met hun voeten in het zand genieten van een glaasje rosé en de andere meegebrachte lekkernijen.

Picknick in het bos

Niets zo fijn om na een lekkere boswandeling neer te strijken aan een picknicktafel in het bos om te genieten van je meegebrachte lunch. Verruil de picknickmand voor een praktische rugzak en kies voor makkelijke en eenvoudige gerechten als sandwiches of wraps.

Picknickplekken bos
Picknickplekken water

Picknick aan het water

Nederland kent allerlei meren, plassen en watertjes waar het in de zomermaanden heerlijk toeven is. Zoek daarom een picknickplek aan het water. Spreid het picknickkleed uit aan de oever of neem je picknickmand mee in een bootje en geniet samen op het water van een lekkere picknick.

Picknick in het park

Van stadspark tot natuurpark. Een groots grasveld dat is omringd met vijvers, fonteinen, bomen of speeltoestellen maakt het park tot een picknickplek waar jong en oud het heerlijk vindt om een middag of avond te verblijven.

Picknickplekken park