Taco’s gevuld met pulled salmon en avocado

8 personen | 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram Zalmfilet op huid
  • 0,5 stuks Rode kool
  • 2 stuks Avocado’s
  • 8 stuks Taco schelpen
  • 0,5 stuks Rode ui
  • 10 gram Koriander
  • 1 stuks Rode peper
  • 1 stuks Limoenen
  • 2 eetlepels Olijfolie

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de taco schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Wrijf de zalmfilet in met een scheutje olijfolie. Gril de zalm aan beide kanten 4 - 5 minuten. Trek na het grillen met twee vorken de zalm uit elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de rode kool in zeer fijne reepjes. Hak de koriander grof en meng vervolgens met de rode kool. Voeg een eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado’s in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui en voeg de helft toe aan de avocado blokjes. Pers het sap van een limoen uit en besprenkel de avocado ermee.
  5. Vul de taco schelpen met een laagje rode kool salade, vervolg met de pulled salmon en eindig met de avocado salade. Garneer de taco’s met verse koriander en fijn gehakte rode pepers.