Zwilling besteksets

Voor welke besteksets kun je sparen?

Tijdens de spaaractie bij Coop kun je voor zeven verschillende besteksets van ZWILLING sparen. De sets zijn van roestvrij staal en ze kunnen dus ook in de vaatwasser. Voor welke bestekset ga jij sparen?

Let op: De spaaractie geldt zolang de voorraad strekt. OP=OP

Er zijn zeven verschillende besteksets om voor te sparen:

Zwilling dinerset

Dinerset

De vierdelige dinerset bestaat uit een vork, mes, eetlepel en dessertlepel. Zo’n mooi bestek vraagt natuurlijk om een volgens de etiquette gedekte tafel. Leg de vork links van het bord, het mes en de eetlepel rechts. Serveer je meerdere gangen? Leg het bestek dan neer op volgorde van de gang en werk van buiten naar binnen: de vork voor het voorgerecht ligt dus uiterst links. Leg deze overigens niet strak naast elkaar, maar laat iedere vork iets verspringen. Zorg dat de snijzijde van de messen naar de binnenkant wijst. De dessertlepel hoort boven het bord te liggen, en wijst naar links.

Zwilling serveerset

Serveerset

Wanneer je je hebt uitgesloofd in de keuken, en je de gerechten in mooie serveerschalen op tafel zet, is een bijpassende serveerset geen overbodige luxe. Deze vierdelige set bestaat uit een vleesvork en drie verschillende serveerlepels, waaronder een saus- en een soeplepel. Een fijne basisset om in huis te hebben!

Zwilling visset

Visset

Vis eet je volgens de etiquette met een speciaal viscouvert. Met de vork en het mes van deze tweedelige bestekset eet je delicate vis makkelijker én netter. Dankzij het minder scherpe mes haal je de vis eenvoudig van de graat, zonder deze kapot te snijden. De visvork vormt een uitzondering op de besteketiquette. Alle vorken liggen links, behalve de visvork. Deze hoort rechts naast de soeplepel gedekt te worden.

Zwilling spaghettiset

Spaghettiset

Spaghetti snijden met een mes, is not done volgens de etiquette. Met deze tweedelige bestekset eet je spaghetti (en andere pasta) voortaan zoals het hoort. Per uitzondering eet je deze maaltijd met de lepel in de linkerhand en de vork in de rechter. De extra grote lepel maakt het makkelijker om de pasta met de vork op de lepel te draaien. Alleen de lepel breng je vervolgens naar de mond. Ook voor rijst is dit een fijne set, volgens de etiquette duw je de rijst met de vork op de lepel.

Zwilling gebakset

Gebakset

Geen feest is compleet zonder deze zevendelig set. De set bestaat uit zes gebaksvorkjes en een luxe taartschep. Serveer een taartpunt netjes met dit mooi gevormde serveerbestek. De bijpassende gebaksvorkjes zijn ook geschikt als dessertvorkjes. Het dessertbestek leg je boven het bord; het lepeltje wijst naar links, het vorkje naar rechts.

Zwilling Kinderset

Kinderset

De vierdelige kinderbestekset van ZWILLING bestaat uit een vork, mes, eetlepel en dessertlepel voor de jonge eters. Kinderen vinden het leuk om bij de volwassenen te horen – zeker bij een speciale (eet)gelegenheid. Schenk bijvoorbeeld appelsap in een wijnglas en gebruik dit mooie kinderbestek met leuk motief. Dat maakt de beleving voor de kleine gasten compleet. Je dekt dit bestek hetzelfde als de dinerset: de vork links van het bord, het mes en de eetlepel rechts. De dessertlepel hoort boven het bord te liggen, en wijst naar links.

Zwilling koffielepels

Koffie-/theelepels

Deze set bestaat uit zes koffie-/theelepels, passend bij de gebakset van ZWILLING. De koffielepeltjes worden gebracht met de koffie. Gebruik je kop en schotel? Dan ligt het lepeltje rechts op het bordje. Als je de lepeltjes gebruikt als dessertbestek, dan leg je de lepel boven het bord. Deze wijst dan naar links.