Welk mes gebruik je waarvoor?

Goede messen zijn de basis voor elke kok. Of het nu gaat om een chef in een vijfsterrenrestaurant, of om moeder die thuis elke avond de sterren van de hemel kookt: elk gerecht begint met het snijwerk. Met de vlijmscherpe messen van ZWILLING snij je vlees, vis, groente, brood en kruiden razendsnel in gelijkmatige kleine stukjes. De komende weken spaar je bij Coop voor korting op een volledige messenset!

Koksmes

Met dit uiterst scherpe koksmes is de tijdrovende taak van het snijden van groenten, kruiden en vlees in een mum van tijd gepiept. Het mes heeft een breed, stevig ijsgehard lemmet. De ‘allrounder’ voor zowel de professional als de hobbykok. Vertrouwd klassiek en tegelijkertijd innovatief in zijn functionaliteit.

ZWILLING Koksmes
ZWILLING Santoku

Santoku

Het santokumes is de Aziatische tegenhanger van het koksmes: ideaal om vlees, vis en groenten mee te snijden. De santokumessen zijn gemaakt van uniek roestvrij staal, speciaal voor ZWILLING ontwikkeld. Ze hebben een extra breed gepolijste rand, maar zijn dunner en daardoor een stuk lichter dan een gewoon koksmes.

Vleesmes

Het vleesmes kenmerkt zich door zijn lange slanke vorm met een sterk blad en fijne snijkant. Perfect voor het snijden van alle soorten vlees, inclusief kip en kalkoen, of voor het bereiden van carpaccio bijvoorbeeld. Onverwoestbaar robuust gecombineerd met technische perfectie.

ZWILLING Vleesmes
ZWILLING Broodmes

Broodmes

Dit mes snijdt moeiteloos harde broodkorsten maar is ook geschikt voor het snijden van harde groenten en kool. Het broodmes van ZWILLING is lang, stevig en heeft een ijsgehard lemmet met golfsnede. Zet in een mum van tijd gelijkmatige en dungesneden sneetjes brood op tafel.

Onderhoud messen

ZWILLING staat al sinds 1731 voor hoge kwaliteit en is daarmee één van de oudste merken op wereldniveau. Met het juiste onderhoud gaat jouw messenset levenslang mee. Gebruik onderstaande tips en je zult er nog vele jaren plezier aan beleven, ondanks veelvuldig gebruik.

  1. Reinig de messen niet in de vaatwasser, maar met de hand.
  2. Reinig de messen direct na gebruik.
  3. Gebruik bij het reinigen lauw water en een zachte doek of spons. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage.
  4. Reinig je de messen toch in de vaatwasser, zorg er dan voor dat de temperatuur niet hoger oploopt dan 55 graden.
  5. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Deze bevatten zeer agressieve chemicaliën die de oppervlakken in kunststof en staal kunnen aantasten.
  6. Droog de messen na het wassen meteen af.
  7. Plaats de messen in het messenblok met de rug naar onderen, zodat de snede het messenblok niet raakt. Zo worden ze niet zo snel bot.
  8. Door met de scherpe kant van een mes over een snijplank te schrapen, wordt het lemmet snel bot. Om dit te voorkomen, kunt u beter de platte bovenkant van het mes gebruiken om voedsel bij elkaar te schrapen.
  9. Gebruik alleen houten of plastic snijplanken. Het contact met de snijplank zorgt ervoor dat messen bot worden. Dit gebeurt sneller bij glazen of keramische snijplanken.