Wijn & wild

Het najaar is het seizoen bij uitstek om te genieten van wild en wijn. Stevig vlees met een kruidige smaak, in combinatie met een krachtige wijn. Een fantastische smaakbeleving! Maar welke wijn kun je nou het beste schenken bij wild? En hoe breng je jouw gerecht op smaak? Laat je inspireren door onze Wijn & Wild Weetjes!

Welke wijn bij wild?

Het seizoen voor wildgerechten is afhankelijk van het soort wild en wanneer het jachtseizoen plaatsvindt, maar traditioneel gezien loopt het van oktober tot en met december. Wild is doorgaans erg mager vlees en heeft van zichzelf al veel smaak. Met een simpele bereiding zet je in mum van tijd een feestmaal op tafel. Welke wijn je erbij serveert verschilt ook per vleessoort. We helpen je op weg met onze wilde wijnwijzer.

Wild wijnwijzer

Rode wijn      Hert, ree, duif, eend en haas 
Witte wijn  Fazant en konijn

* Wildzwijn en patrijs zitten er tussenin. Kies voor rood, wit of een stevige rosé.

Wijn en wild

Wild & groente

Ook het bijgerecht is een belangrijk ingrediënt van je diner. Ga je voor de perfecte smaakbeleving, serveer dan de volgende mix:

Hert    Spruitjes, pastinaak, rammenas, schorseneren, raapjes, koolrabi, witloof of paddenstoelen
Ree    Peulen, asperges, raapjes of bietjes
Duif   Doperwtjes, artisjokken, gestoofde sla, schorseneren of paddenstoelen
Eend   Worteltjes, raapjes, uitjes of witlof
Haas   Spruitjes, witlof of schorseneren
Fazant   Witlof, rode en witte kool, spruitjes of savooikool
Konijn   Spruitjes, witlof of koolsoorten
Wild zwijn   Rode kool, rode bietjes, rode bessen, uitjes, raapjes, zuurkool of paddenstoelen
Patrijs   Peulvruchten, spruitjes, koolsoorten, witlof of raapjes

Wild & saus

De meeste wildgerechten worden geserveerd met een sausje. Wijnjus, kersensaus, paddenstoelenjus. Ook hier draait alles weer om de ideale mix. Zeker als je wijn bij het hoofdgerecht schenkt, is het belangrijk dat het vlees, de wijn en de saus matchen. De smaak en de structuur van de saus kan tot een meer verfijnde en preciezere wijnkeuze leiden.

Hert  Acetobalsamicosaus
Ree  Rode wijnsaus
Duif  Wijnjus
Eend  Kersensaus
Haas  Paddenstoelenjus
Fazant  Witte-wijnsaus
Konijn  Abrikozensaus
Wild zwijn  Saus van de kruidnagel-laurierwijnmarinade
Patrijs  Speksaus

Wild & vega

Klinkt goed zo’n feestelijk wildgerecht, maar wat als je vegetarische tafelgasten krijgt? Met paddenstoelen kun je ook de wildste gerechten maken! Denk bijvoorbeeld eens aan gewokte paddenstoelen, een paddenstoelentaartje of pasta met wilde paddenstoelen. Zowel een rijke witte wijn, bijvoorbeeld onze Coop Zuid-Afrika wit, als een middelzware rode wijn (Coop Halfzoete rode huiswijn bijvoorbeeld) smaken heerlijk in combinatie met paddenstoelen.

Voeg product toe aan favorietenlijst

Kies een favorietenlijst om je product aan toe te voegen of maak een nieuwe aan.

Voeg toe aan lijst

Inloggen

Om een product op en favorietenlijst te plaatsen moet je eerst inloggen.