0
Winkelmand

Coop organiseert 1000 gratis EHBO-cursussen met én voor klanten

EHBO-kennis is voor iedereen van levensbelang. In 2018 zette Coop Supermarkten zich daarom samen met haar klanten én het Rode Kruis in voor lokale EHBO-cursussen. In anderhalf jaar tijd is er genoeg geld bij elkaar gebracht om maar liefst 1000 gratis EHBO-cursussen te organiseren. Klanten kunnen hier via geselecteerde Coop-supermarkten aan deelnemen. Een mooi voorbeeld van samen ’t verschil maken.

Als coöperatie staat Coop midden in de maatschappij. De supermarktketen wil klanten niet alleen geweldige supermarkten bieden, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt. Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken: “Het is vanuit de coöperatieve gedachte dat we in 2015 de samenwerking met het Rode Kruis aangingen. Met het Coop Rode Kruis Fonds wordt op verschillende manieren geld ingezameld voor diverse projecten die invulling geven aan de thema’s leefbaarheid en veiligheid in de buurt.”

Samenwerken en de buurt versterken

Klanten van Coop helpen bijvoorbeeld door tijdens de lokale statiegeldacties hun statiegeld te doneren aan het Coop Rode Kruis Fonds. Stapel: “Coop verdubbelt de opbrengst van deze acties. Zo maken we samen ’t verschil. Wij zijn er trots op dat alle donaties en inspanningen nu 1000 EHBO-cursussen hebben opgeleverd.”

De cursussen vinden plaats in het najaar. Klanten kunnen zich binnenkort gratis inschrijven voor een cursus bij één van de geselecteerde Coop-winkel in de regio. Zij kunnen nu al hun interesse laten blijken via www.coop.nl/rodekruis.

Verder met Buurt-AED’s

De samenwerking tussen Coop en het Rode Kruis gaat door. Na de eerdere zelfredzaamheids- en EHBO-cursussen gaat Coop nu samen met klanten geld inzamelen voor AED’s, want in nog lang niet alle woonwijken zijn er voldoende beschikbaar. Door bij elke Coop-supermarkt een Buurt-AED te plaatsen – aan de buitenzijde, zodat de AED dag en nacht bereikbaar is – verhoogt Coop de veiligheid in en rond haar winkels en dragen klanten opnieuw bij aan de leefbaarheid in de eigen buurt.

De verkoop van Coop-water in een flesje van 100% gerecycled plastic is één van de manieren waarop het Coop Rode Kruis Fonds weer wordt aangevuld. Vanaf deze zomer is Coop de enige retailer die huismerk water in een gerecyclede petfles aanbiedt. Per verkocht flesje gaat er € 0,10 naar het Coop Rode Kruis Fonds.

Voor meer informatie: www.coop.nl/rodekruis.

MVO-verslag

Meer weten over hoe we samen met klanten, leveranciers en andere stakeholders het verschil hebben gemaakt op het gebied van lokale betrokkenheid, het bevorderen van een gezonde levensstijl, duurzaam inkopen, het verlagen van milieu-impact en goed werkgeverschap?

Bekijk het MVO-verslag

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl