0
Winkelmand
1

Appels bewaren en bereiden

Heb jij ook altijd een appeltje voor de dorst op je fruitschaal? Deze pitvrucht heeft veel smaken, van friszuur tot zoet. Voor iedereen is er wel een appel! Appels kan je rauw eten, maar je kan ze ook gebruiken in appeltaart of op pannenkoeken. Maar hoe weet je eigenlijk of een appel rijp is? En moet je appels schillen voor je ze eet?

Zijn appels gezond?

Snoep verstandig, eet een appel. Appels staan samen met andere vruchten in de schijf van vijf. Een appel past dus prima in een gebalanceerd dieet. De vrucht heeft weinig caloriën en er zitten voedingsvezels en kalium in. Per dag moet je minstens twee stuks fruit (200 gram) eten. Probeer dus eens een appel als gezond tussendoortje.

Wanneer is het appelseizoen?

In Nederland worden in september en oktober de meeste appels geoogst. Nederlandse appels zijn daarom van september tot juni te krijgen. In de andere maanden zijn appels ook te koop in de supermarkt, maar dan komen ze vaak niet uit Nederland.

Waar moet je op letten wanneer je appels koopt?

Een goede appel ziet er mooi en gaaf uit. Ook is de appel stevig en onbeschadigd. Als de appel beurse plekken heeft, dan is de appel bijvoorbeeld gevallen. Je kunt deze plekjes er wel afsnijden; de rest van de appel is nog prima eetbaar! Is de appel slap of ruikt hij naar azijn? Dan is de appel niet meer goed.

Elstar appels product photo

Elstar appels

1 kg

2,19
0
Gala appels product photo

Gala appels

1 kg

2,69
0
Golden Delicious appels product photo

Golden Delicious appels

1 kg

2,49
0
Granny Smith appels product photo

Granny Smith appels

1 kg

2,59
0
Jazz Appels schaal product photo

Jazz Appels schaal

4 stuk(s)

3,29
0
Jonagold appels product photo

Jonagold appels

1 kg

1,99
0
Pink Lady appels product photo

Pink Lady appels

1 kg

3,29
0
Elstar appels in tas product photo

Elstar appels in tas

1.5 kg

2,89
0
Jazz Appels schaal product photo

Jazz Appels schaal

4 stuk(s)

3,29
0
Jonagold appels in tas product photo

Jonagold appels in tas

1.5 kg

2,89
0
Gala Kleine appeltjes product photo

Gala Kleine appeltjes

1 kg

2,99
3 stuks voor 5.00
0

Moet je appels schillen?

Mensen denken wel eens dat ze appels moeten schillen. Maar da’s helemaal niet nodig en zelfs hartstikke zonde. Wist je namelijk dat een groot deel van de vitamines zich in of vlak onder de schil bevinden? Wel kan je je appels wassen om zo vuil, stof en bacteriën ervan af te halen.

Recepten met appel

Een appel is van zichzelf natuurlijk al heel lekker, maar je kunt er ook veel dingen mee maken. Bak bijvoorbeeld een appeltaart, maak je eigen appelmoes, of gebruik een sapcentrifuge om zelf verse appelsap te maken. Ook zijn appels lekker als frisse bite in een salade. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze heerlijke appel recepten:

Appels bewaren

Na aankoop blijven appels meestal tot een week goed. Wist je dat je appels beter niet in een schaal met bananen, peren of perziken kunt leggen? Deze vruchten zorgen ervoor dat de appels sneller rijpen.

Je kunt appels ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze minstens twee tot vier weken goed. Wil je je appels nóg langer bewaren? Je kunt appels ook in de vriezer doen. Snij de appels eerst in partjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan. Je appels blijven in de vriezer acht tot twaalf maanden goed.

Weet je niet welke appel je moet kiezen?

Elstar, pink lady, goudreinet, royal gala… Met zoveel verschillende appels zou je bijna keuzestress krijgen. Vind je het moeilijk een appel te kiezen? Gebruik dan onze appel keuzehulp. Zo heb je binnen no-time je favoriete zoete, zoetzure of friszure appel gevonden. Appeltje eitje!

Bekijk de appel keuzehulp

Tips & tricks voor appels

Voor het gemak hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet voor het bewaren, kopen, bereiden en klaarmaken van deze heerlijke vrucht.