0
Winkelmand
Bbq inspiratie - headervisual

BBQ Tips

Op zoek naar BBQ tips? Coop heeft handige tips en lekkere recepten verzameld en vertelt je welke soorten vlees, vis en groenten echte BBQ toppers zijn. Ook voor vegetariërs delen we heerlijke gerechten. En vergeet de afsluiter van de bbq niet: een toetje of marshmallows op de BBQ. Da’s altijd een goed BBQ idee, toch?

bbq tips - verschillende soorten vlees op een bbq

Vlees op de BBQ tips

Kies jij meestal voor een hamburger, worstje of kipfilet? Probeer eens iets nieuws! Met verse kruiden, een andere bereidingswijze of het zelf maken van een marinade zul je je gasten (en jezelf!) zeker verrassen. En hoe grill je het meest malse en sappige stukje vlees? Deze en andere tips vind je hier!

BBQ vlees tips

zalm op een bord met garnering

Vis op de BBQ tips

Onterecht heerst het vooroordeel dat vis bereiden op de barbecue ingewikkeld is. Het tegendeel is waar. Met een klein beetje voorbereiding maak je de meest aromatische vispakketjes die onmogelijk mislukken. Weten welke vis bij uitstek geschikt is voor de BBQ? Lees ze hier. 

BBQ vis tips

vegetarische gerechten op een bbq rooster

Vega BBQ tips

Bij het woord BBQ denk je misschien al gauw aan vlees. Maar wist je dat je ook de lekkerste vegetarische gerechten kunt bereiden op de BBQ? Van vleesvervangers en maïskolven tot overheerlijke groentespiesjes. Je kan alle kanten op met een vegetarische BBQ!

Vega BBQ tips

De lekkerste vegetarische BBQ recepten
groentenspiezen op een BBQ rooster

Groenten BBQ

Breng kleur op je bord met de lekkerste groenten van de BBQ. Zo pak je je dagelijkse dosis vitaminen mee en ben je misschien zelfs wel wat zuiniger met kruidenboter, sausjes en stokbrood. Smaakvol, puur en gezond gaan moeiteloos samen, dat bewijst deze pagina vol inspirerende tips om eenvoudig groenten op de BBQ te bereiden.

Groenten op de BBQ tips

Gegrilde toetjes op een stick op een boord

Toetjes van de BBQ

Is er na al dat lekkers nog ruimte voor een zoete afsluiter? Hou dan de BBQ nog even op temperatuur, want met deze ideeën sluit je de avond geweldig af!

Toetje op de BBQ 

een bbq dat aan staat

Benodigdheden BBQ

Je kent ze wel, van die dagen waarop je spontaan beslist: we steken de BBQ aan. Dan is het wel zo handig als je de belangrijkste zaken al in huis hebt. Bekijk de checklist met benodigdheden en ben voortaan op elk moment klaar voor een spontane BBQ.

Bekijk BBQ benodigdheden

Vrouw met schoonmaakspullen - BBQ schoonmaken

BBQ schoonmaken

Aan al het moois komt een eind, dus ook aan een gezellige BBQ. Tja, het schoonmaken blijft een minder leuke klus. Maar met wat handigheid ben je zo klaar. Bekijk hier snelle en makkelijke schoonmaaktips voor de BBQ.

BBQ schoonmaaktips

De lekkerste BBQ-recepten