0
Winkelmand

Loyaliteitsprogramma Coop in de lift

Besparen op de kerstboodschappen met Coop Online Sparen


Coop Supermarkten startte twee jaar geleden met een online loyaliteitsprogramma: Coop Online Sparen. Klantenkaarthouders sparen met het programma voor gratis boodschappen bij Coop, wanneer ze winkelen bij één van de meer dan 3.600 aangesloten webshops. Coop Online Sparen groeit sterk; het aantal gebruikers nam in 2018 toe met ruim tweehonderd procent. Het aantal transacties per maand verviervoudigde bijna ten opzichte van vorig jaar. Klanten maken dus goed gebruik van de extra service; zij profiteren in de dure decembermaand bij hun kerstinkopen al van korting op de kerstboodschappen.

Het hele jaar door profiteren Coop-klanten van scherpe deals bij webshops zoals HEMA, Wehkamp en ICI Paris XL. Zo krijgen klanten via Coop Online Sparen bijvoorbeeld 9,5 procent boodschappentegoed op woon- en keukenartikelen bij Coolblue. Bij aankoop van een koffiezetapparaat van honderd euro krijg je dus € 9,50 Coop-tegoed, om boodschappen naar keuze van te doen. Zo heeft een trouwe klant van Coop dubbel profijt van zijn of haar aankoop. Mooi meegenomen, en voor veel mensen vooral rond de feestdagen heel welkom.

Sterke groei gerealiseerd

Chantal Koolhout, Content Manager bij Coop: “Sinds de lancering werken we – samen met onze partner Relevant Rewarding – doorlopend aan verbetering van het platform. Als coöperatie bieden we namelijk graag aantrekkelijke voordelen voor onze leden, Coop Online Sparen is er één van.” Het loyaliteitsprogramma groeide sterk sinds de start in 2016. In 2018 vernieuwde de website en scherpte Coop de deals aan, zodat de klant nóg meer voordeel haalt uit het spaarprogramma. Dat ziet de supermarktketen terug in het aantal gebruikers: dat zijn er in 2018 ruim drie keer zoveel als in 2017. Samen maakten zij méér gebruik van Coop Online Sparen: Coop meet bijna vier keer zoveel transacties als vorig jaar.

Ga naar Coop Online Sparen

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl