0
Winkelmand
Beter milieu headervisual
Beter milieu

Wij gaan voor een beter milieu

Coop draagt bij aan een beter milieu. We spannen ons in de gehele keten in voor een kleinere ecologische voetafdruk. Van logistiek, energiegebruik en voedselverspilling tot gerecyclede boodschappentassen in onze winkels.
Terugdringen energieverbruik

Terugdringen energieverbruik in de winkels

In onze filialen namen we diverse energiebesparende maatregelen. Zo gebruiken zij 100 procent groene stroom, hebben we energiezuinige wandmeubelen, een energiezuinig verlichtingsplan en zijn alle vries- en verticale koelvriesmeubels afgedekt.
 
Ook in onze distributiecentra kozen we voor diverse energiebesparende oplossingen, zoals de led-verlichting en een energiezuinig acculaadsysteem in distributiecentrum Gieten. 
Logistiek proces

Slim logistiek proces

Op logistiek gebied bekijken we continu of we niet nog efficiënter, zuiniger of slimmer kunnen werken. Zo investeerden we in een duurzamer wagenpark, verbeterden we de beladingsgraad van onze vrachtwagens en richtten we onze transportschema’s steeds efficiënter in.
Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Coop investeert continu in duurzamere verpakkingen. We gebruiken gerecyclede petflessen voor onze verse jus d’orange, onze groentetasjes zijn gemaakt van suikerriet en ook steeds meer  verpakkingen van ons vlees zijn duurzaam. Daarnaast bieden we klanten een CO2-neutrale plastic tas en een bigshopper gemaakt van gerecyclede petflessen.
Voedselverspilling MVO

Voedselverspilling

Coop wil voedselverspilling tegengaan. We reduceren onze afvalstromen door gebruik te maken van slimmere systemen, aanpassingen in assortimenten en het opleiden van personeel. Derving van producten proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.
 
Producten die niet meer voor de verkoop geschikt zijn, worden geregistreerd en in gescheiden afvalstromen afgevoerd; groente- en fruitafval wordt 100 procent gecomposteerd en vleesafval vernietigd. Daarnaast maken we met diverse campagnes onze klanten bewust van voedselverspilling.
Lokale initiatieven

Lokale initiatieven

Coop is trots op zijn ondernemers, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zorgen voor een betere leefbaarheid van de lokale omgeving. Diverse ondernemers ontvingen hiervoor het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).