0
Winkelmand
bevorderen levensstijl - headervisual

Bevorderen gezonde levensstijl 

Gezondheid is de basis. Als supermarkt bieden we onze klanten graag de keus, met een breed assortiment. Wel zetten we alles op alles om de gezonde keuze te stimuleren en bieden we volop inspiratie om gezond te eten en te leven. De receptenkaarten in de winkels maken we bijvoorbeeld in samenwerking met het Voedingscentrum, ze volgen de Schijf van Vijf. En ook in onze communicatie – de folder, de website, social media en onze magazines – is gezond (en lekker!) eten een terugkerend thema.

gezondheid

Gezond het jaar rond

Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom willen we graag met jou gezond het jaar rond! Dit doen we onder andere door handige keuzehulpen in onze winkels, gezonde recepten volgens de Schijf van Vijf en met de Eetwissel van het Voedingscentrum.

Lees meer

Leefstijlonderzoek - Supreme nudge

Leefstijlonderzoek

De gezonde keuze makkelijker maken. Dat is ons doel. Met een leefstijlonderzoek, getiteld Supreme Nudge, gaan we daarmee aan de slag. Een unieke manier om te ontdekken hoe wij als supermarkt een duwtje in de goede richting kunnen geven. Samen met wetenschappers van onder andere het Amsterdam UMC onderzoeken we welke aanmoedigingen, zoals prijsprikkels, de klant verleiden tot het kopen van gezondere producten. Tegelijkertijd wordt gekeken of dit ook leidt tot een lager risico op hart- en vaatziekten. Wat beïnvloedt aankoopgedrag en eetpatroon? We testen het en onderbouwen het wetenschappelijk. Zo helpen wij de wetenschap én andersom!

keuzehulp

Keuzehulpen: suikerwijzer en meer!

Met onze keuzehulpen in de winkel en bij de schappen zie je in een oogopslag informatie die je kan helpen om een gezondere keuze te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het frisdrankenschap in onze supermarkten een suikerwijzer. Je krijgt makkelijk en snel inzicht of er veel suiker in je favoriete drankje zit, weinig of zelfs helemaal niets! Het helpt jou bewust kiezen. Maak jij een suikerswitch?

Bekijk suikerwijzer

eetwissel

Maak je eigen gezonde Eetwissel

Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Met een Eetwissel van het Voedingscentrum maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. Wij helpen je graag op weg en delen iedere week in onze nieuwsbrief en op Facebook en Instagram een nieuwe Eetwissel ter inspiratie.

Lees meer

Gezonde recepten

Bekijk hier het MVO-verslag 2020

Allerlei ontwikkelingen in de samenleving zijn van invloed op ons duurzaamheidsbeleid. Van gesprekken met klanten tot landelijke wetgeving. Wat duurzaamheid voor Coop betekent, en hoe wij verder invulling geven aan onze vijf pijlers, lees je in ons MVO-verslag.

Bekijk het MVO-verslag