0
Winkelmand
Aardappelen

Aardappelen bewaren en bereiden

Hoe je aardappelen bewaart en er de lekkerste gerechten mee maakt lees je hier!

Bekijken

Appels

Appels bewaren en bereiden

Hoe weet je eigenlijk of een appel rijp is? En moet je appels schillen voor je ze eet?

Bekijken

asperges

Asperges bewaren en bereiden

Hoe kan je het beste witte en groene asperges bewaren? En waar moet je opletten als je asperges koopt en wanneer zijn ze in het seizoen? Dat en meer vind je hier.

Bekijken

Avocado

Avocado bewaren en bereiden

Avocado is de laatste jaren ontzettend populair. Je kan er veel verschillende gerechten mee maken en het is ook nog eens gezond. Maar hoe weet je eigenlijk of een avocado rijp is? En is avocado nou een groente of hoort het bij het fruit? 

Bekijken

Banaan

Banaan bewaren en bereiden

Banaan is het tweede meest gegeten fruit in Nederland en niet voor niets! Een banaan is heerlijk als tussendoortje, in je yoghurt of als bananenpannenkoek. Maar hoe bewaar je deze fruitsoort het beste? En is banaan gezond?

Bekijken

Appels

Bloemkool bewaren en bereiden

Hoe moet je een bloemkool bewaren? En waar moet je opletten als je een bloemkool koopt? 

Bekijken

Boerenkool

Boerenkool bewaren en bereiden

Hoe maak je boerenkool het beste schoon? En wanneer is boerenkool in het seizoen?

Bekijken

Champignons

Champignons bewaren en bereiden

Hoe bak je de lekkerste champignon met precies de goede bite? En hoe lang kun je champignons eigenlijk bewaren?

Bekijken

gember

Gember bewaren en bereiden

Gember is een echte smaakmaker en kan in veel verschillende gerechten. Maar hoe kan je het beste gember schoonmaken? En waar moet je opletten als je gember koopt?  

Bekijken

haricots verts

Haricots verts bewaren en bereiden

Deze knapperige peulvrucht is net even anders dan de sperzieboon. Maar hoe kan je deze groene boon het beste bereiden? En hoe zit het met bewaren van haricots verts? Dat én meer vertellen we je in onze bewaarwijzer. 

Bekijken

kiwi

Kiwi's bewaren en bereiden

Gele kiwi’s, groene kiwi’s. Deze verfrissende vrucht is heerlijk door zoete gerechten of salades. Maar hoe bewaar je kiwi's? Wanneer is het eigenlijk kiwi seizoen? En kun je de schil eten? 

Bekijken

Mandarijnen

Mandarijnen bewaren en bereiden

Hoe kan je het beste mandarijnen schoonmaken? Waar kan je het beste opletten als je mandarijnen koopt? En wanneer zijn mandarijnen in het seizoen?

Bekijken

Paddenstoelen

Paddenstoelen bewaren en bereiden

Wat is nou precies het verschil tussen deze paddenstoelen? En hoe kun je paddenstoelen het best bewaren?

Bekijken

Peultjes

Peultjes bewaren en bereiden

Peultjes zijn zacht van smaak en daarom een makkelijke toevoeging bij veel recepten. Je kan ze onder andere koken en wokken. Maar kan je ze ook in de diepvries bewaren? En hoe kan je ze het beste schoonmaken en bereiden?

Bekijken

Peren

Peren bewaren en bereiden

Wanneer zijn peren eigenlijk rijp? En hoe bewaar je ze?

Bekijken

Peterselie

Peterselie bewaren en bereiden

Een heerlijk kruid: peterselie. Onmisbaar in de keuken, veelzijdig en ook nog eens gezond! Maar hoe bewaar je peterselie goed? Welke soorten heb je? En hoe kan je het beste peterselie verwerken in je gerechten? 

Bekijken

Pompoen

Pompoen bewaren en bereiden

Hoe bewaar en bereid je de pompoen nou het beste? Dat, en meer, lees je hier.

Bekijken

rode kool

Rode kool bewaren en bereiden

De rode kool is heel praktisch, want je kunt hem erg lang bewaren. Waar moet je op letten bij de aankoop van rode kool? En hoe kun je rode kool het beste bewaren? Dat lees je hier.

Bekijken

Sinaasappels

Sinaasappels bewaren en bereiden

Waar komen sinaasappels vandaan? En hoe kan je ze het beste bewaren en bereiden? 

Bekijken

Sla

Sla bewaren en bereiden

Je hebt verschillende soorten sla, zoals ijsbergsla, rucola, veldsla en meer. Elke soort heeft een andere smaak! Je kan eindeloos combineren met deze bladgroenten. Maar hoe kun je sla het beste bewaren? 

Bekijken

Sperziebonen

Sperziebonen bewaren en bereiden

Sperziebonen staan ook bekend als prinsessenbonen, herenbonen, slabonen en Franse bonen. Dit zijn allemaal dezelfde frisgroene boontjes. Maar hoe bewaar je deze populaire boon? En hoe kan je ze het beste bereiden? 

Bekijken

spinazie

Spinazie bewaren en bereiden

Dit ijzerrijke blad ontzettend voedzaam, vol met vitamines en mineralen. Maar hoe kan je spinazie het beste bereiden? En hoe lang kan je spinazie in de koelkast bewaren? Wij leggen je het uit. 

Bekijken

Spitskool

Spitskool bewaren en bereiden

Je kunt alle kanten op met spitskool. Zo kan je het onder andere koken, stoven, smoren en roerbakken. Maar hoe kun je spitskool het beste bewaren? En in welke recepten kun je spitskool gebruiken? 

Bekijken

Spruiten

Spruiten bewaren en bereiden

Wat kun je zoal met spruitjes bereiden? En hoe lang kun je spruitjes eigenlijk bewaren? Meer informatie over deze Hollandse trots vind je hier. 

Bekijken

Ui

Ui bewaren en bereiden

Ui komt in vele soorten én smaken, zoals bosui, rode ui en witte ui. Maar hoe kan je ui het beste bereiden en bewaren? En waar moet je opletten als je ui koopt? 

Bekijken

Witlof

Venkel bewaren en bereiden

Venkel kan je op verschillende manieren bereiden, zoals roerbakken, stomen en koken. Maar hoe kan je venkel het beste kan bewaren? En waar moet je opletten als je venkel koopt? 

Bekijken

Witlof

Witlof bewaren en bereiden

Witlof kan je rauw eten, maar je kan witlof ook bereiden op andere manieren. En hoe bewaar je witlof het beste en waar moet je opletten als je witlof koopt?

Bekijken

Wortels

Wortels bewaren en bereiden

Welke verschillende soorten peen en wortel zijn er? En hoe kan je wortels het beste bereiden en bewaren?

Bekijken