
Aardappelen bewaren en bereiden
Hoe je aardappelen bewaart en er de lekkerste gerechten mee maakt lees je hier!

Appels bewaren en bereiden
Hoe weet je eigenlijk of een appel rijp is? En moet je appels schillen voor je ze eet?

Asperges bewaren en bereiden
Hoe kan je het beste witte en groene asperges bewaren? En waar moet je opletten als je asperges koopt en wanneer zijn ze in het seizoen? Dat en meer vind je hier.

Avocado bewaren en bereiden
Avocado is de laatste jaren ontzettend populair. Je kan er veel verschillende gerechten mee maken en het is ook nog eens gezond. Maar hoe weet je eigenlijk of een avocado rijp is? En is avocado nou een groente of hoort het bij het fruit?

Banaan bewaren en bereiden
Banaan is het tweede meest gegeten fruit in Nederland en niet voor niets! Een banaan is heerlijk als tussendoortje, in je yoghurt of als bananenpannenkoek. Maar hoe bewaar je deze fruitsoort het beste? En is banaan gezond?

Bloemkool bewaren en bereiden
Hoe moet je een bloemkool bewaren? En waar moet je opletten als je een bloemkool koopt?

Boerenkool bewaren en bereiden
Hoe maak je boerenkool het beste schoon? En wanneer is boerenkool in het seizoen?

Champignons bewaren en bereiden
Hoe bak je de lekkerste champignon met precies de goede bite? En hoe lang kun je champignons eigenlijk bewaren?

Gember bewaren en bereiden
Gember is een echte smaakmaker en kan in veel verschillende gerechten. Maar hoe kan je het beste gember schoonmaken? En waar moet je opletten als je gember koopt?

Haricots verts bewaren en bereiden
Deze knapperige peulvrucht is net even anders dan de sperzieboon. Maar hoe kan je deze groene boon het beste bereiden? En hoe zit het met bewaren van haricots verts? Dat én meer vertellen we je in onze bewaarwijzer.

Kiwi's bewaren en bereiden
Gele kiwi’s, groene kiwi’s. Deze verfrissende vrucht is heerlijk door zoete gerechten of salades. Maar hoe bewaar je kiwi's? Wanneer is het eigenlijk kiwi seizoen? En kun je de schil eten?

Mandarijnen bewaren en bereiden
Hoe kan je het beste mandarijnen schoonmaken? Waar kan je het beste opletten als je mandarijnen koopt? En wanneer zijn mandarijnen in het seizoen?

Paddenstoelen bewaren en bereiden
Wat is nou precies het verschil tussen deze paddenstoelen? En hoe kun je paddenstoelen het best bewaren?

Peultjes bewaren en bereiden
Peultjes zijn zacht van smaak en daarom een makkelijke toevoeging bij veel recepten. Je kan ze onder andere koken en wokken. Maar kan je ze ook in de diepvries bewaren? En hoe kan je ze het beste schoonmaken en bereiden?


Peterselie bewaren en bereiden
Een heerlijk kruid: peterselie. Onmisbaar in de keuken, veelzijdig en ook nog eens gezond! Maar hoe bewaar je peterselie goed? Welke soorten heb je? En hoe kan je het beste peterselie verwerken in je gerechten?

Pompoen bewaren en bereiden
Hoe bewaar en bereid je de pompoen nou het beste? Dat, en meer, lees je hier.

Rode kool bewaren en bereiden
De rode kool is heel praktisch, want je kunt hem erg lang bewaren. Waar moet je op letten bij de aankoop van rode kool? En hoe kun je rode kool het beste bewaren? Dat lees je hier.

Sinaasappels bewaren en bereiden
Waar komen sinaasappels vandaan? En hoe kan je ze het beste bewaren en bereiden?

Sla bewaren en bereiden
Je hebt verschillende soorten sla, zoals ijsbergsla, rucola, veldsla en meer. Elke soort heeft een andere smaak! Je kan eindeloos combineren met deze bladgroenten. Maar hoe kun je sla het beste bewaren?

Sperziebonen bewaren en bereiden
Sperziebonen staan ook bekend als prinsessenbonen, herenbonen, slabonen en Franse bonen. Dit zijn allemaal dezelfde frisgroene boontjes. Maar hoe bewaar je deze populaire boon? En hoe kan je ze het beste bereiden?

Spinazie bewaren en bereiden
Dit ijzerrijke blad ontzettend voedzaam, vol met vitamines en mineralen. Maar hoe kan je spinazie het beste bereiden? En hoe lang kan je spinazie in de koelkast bewaren? Wij leggen je het uit.

Spitskool bewaren en bereiden
Je kunt alle kanten op met spitskool. Zo kan je het onder andere koken, stoven, smoren en roerbakken. Maar hoe kun je spitskool het beste bewaren? En in welke recepten kun je spitskool gebruiken?

Spruiten bewaren en bereiden
Wat kun je zoal met spruitjes bereiden? En hoe lang kun je spruitjes eigenlijk bewaren? Meer informatie over deze Hollandse trots vind je hier.

Ui bewaren en bereiden
Ui komt in vele soorten én smaken, zoals bosui, rode ui en witte ui. Maar hoe kan je ui het beste bereiden en bewaren? En waar moet je opletten als je ui koopt?

Venkel bewaren en bereiden
Venkel kan je op verschillende manieren bereiden, zoals roerbakken, stomen en koken. Maar hoe kan je venkel het beste kan bewaren? En waar moet je opletten als je venkel koopt?

Witlof bewaren en bereiden
Witlof kan je rauw eten, maar je kan witlof ook bereiden op andere manieren. En hoe bewaar je witlof het beste en waar moet je opletten als je witlof koopt?

Wortels bewaren en bereiden
Welke verschillende soorten peen en wortel zijn er? En hoe kan je wortels het beste bereiden en bewaren?