0
Winkelmand
Bewuste keuze - headervisual
Bewuste keuze

Maak jij ook een bewuste keuze?

Coop heeft een groeiend assortiment gezonde en duurzame producten. Hiermee bieden we steeds vaker een bewuste keuze. Klanten kunnen bij ons kiezen voor producten die met aandacht voor mens, milieu en dierenwelzijn zijn gemaakt.

Aandacht voor dierenwelzijn

Coop hecht veel waarde aan dierenwelzijn. We realiseren ons dat we hier als supermarktketen een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Ons assortiment wordt dan ook steeds diervriendelijker.
Beter leven

Beter Leven

Een steeds groter deel van ons assortiment varkensvlees en onze scharrelkip heeft één of meerdere Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming. De sterren geven aan dat en in welke mate er rekening is gehouden met het welzijn van de dieren.
 
Voor de artikelen die dit keurmerk nog niet hebben, is er altijd een duurzaam alternatief. Ook een aanzienlijk deel van onze authentieke vleeswaren heeft minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.
Pluimgarantie Coop

Pluimgarantie

We verduurzamen ons basisassortiment kip met een betaalbaar alternatief voor Beter Leven-kip: kip met pluimgarantie. De kip is afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeit op eigen kracht.

Er wordt bovendien meer aandacht besteed aan de leefomstandigheden en het dierenwelzijn van de kip en er is volledige controle en traceerbaarheid.

MSC-certificering

MSC en ASC certificering

Coop wil overbevissing, vernietigende vangsttechnieken en milieuonvriendelijke kweekmethoden tegengaan. Een groot gedeelte van ons verse visassortiment en ons vriesversassortiment is daarom MSC- (Marine Stewardship Council) of ASC-gecertificeerd (Aquaculture Stewardship Council).
Coop eieren

Eieren

In al onze winkels bieden we biologische eieren en vrije uitloopeieren met de ‘Blije kip-garantie’ aan. Deze eieren zijn afkomstig van kippen die in natuurlijke omstandigheden leven, met onder andere vrije uitloop en natuurlijke voeding.
Biologische producten Coop

Biologische producten

Coop is medelicentiehouder van het biologische merk Bio+. Binnen diverse productgroepen bieden we producten van dit merk aan. De producten zijn geproduceerd en verkregen met respect voor mens, dier en onze leefomgeving.
Bioboer Giel

Groente- en fruittas van BioBoer Giel

In al onze supermarkten bieden wij de biologische groente- en fruittas van BioBoer Giel aan. De samengestelde tas met biologische producten is voor een vast bedrag bij de eigen Coop-vestiging af te halen.
Fairtrade Coop

Fairtrade- en UTZ-gecertificeerde producten

Coop biedt een breed assortiment Fairtrade en UTZ-gecertificeerde producten.Onder andere ons G'woon thee-assortiment is Fairtrade-gecertificeerd. Ons G'woon koffie-, hagelslag- en vlokkenassortiment heeft een UTZ-certificering, waarmee we bijdragen aan een betere levensstandaard voor cacaoboeren en hun families.
Coop weidemelk

Weidemelk

Coop vindt het belangrijk dat koeien de ruimte hebben en buiten kunnen lopen. In alle Coop-supermarkten vind je daarom weidemelk: verse zuivel van Nederlandse koeien.
 
Het weidemelkzegel garandeert dat de zuivel afkomstig is van Nederlandse koeien die van voor- tot najaar tenminste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.