0
Winkelmand

27.550 euro voor de Johan Cruyff Foundation

Coop heeft óók op de Huishoudbeurs afgelopen week het verschil gemaakt.

Op de stand van de supermarktketen konden bezoekers op een tandem virtuele rondjes fietsen om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation én zelf leuke prijzen winnen.

"Deze ludieke fiets-actie is een groot succes geworden," constateerde Sander de Kramer, ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation: "Gedurende de hele beursperiode was de Coop-tandem bijna voortdurend bezet en dat leverde uiteindelijk veel geld op voor het goede doel!"

Coop doneerde 25 euro voor elke 600 meter die bezoekers op de tandem aflegden.Na 9 beursdagen waren al die fietskilometers goed voor 27.550 euro, een bedrag dat geheel ten goede komt aan de Johan Cruyff Foundation.

Herco Boer, financieel directeur van Coop: "De projecten van de Johan Cruyff Foundation helpen jongeren - met of zonder beperking - in hun eigen buurt in beweging te komen. Die regionale betrokkenheid sluit ook aan bij de filosofie van Coop, vandaar dat we al jaren samenwerken met de Johan Cruyff Foundation. En wat deze actie extra leuk heeft gemaakt, is het feit dat de bezoekers actief hebben bijgedragen aan de hoogte van het uiteindelijke bedrag."


Met de cheque voor de Johan Cruyff Foundation van links naar rechts: Herco Boer (Coop), Niels Meijer (JCF), Jurjen Worp (Coop) en Sander de Kramer (JCF).

Foto: Wendy van Bree, rechtenvrij te gebruiken

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl