0
Winkelmand

Coop introduceert biologisch afbreekbare vleesverpakkingen

Coop stapt over op biologisch afbreekbare vleesverpakkingen. Medio oktober is al het biologische vlees van de supermarkt verpakt in een verpakking die in de GFT-bak kan. Wim van den Burg, Categorymanager Vers bij Coop: “Dit betekent dat meer dan 1 miljoen verpakkingen per jaar niet meer op de plastichoop belanden, maar in de groene afvalbak om te composteren. Zo maken we bij Coop samen met onze klanten echt ‘t verschil!”

Biologisch vlees is heerlijk, maar waarom is de verpakking niet biologisch afbreekbaar? Deze vraag stelden klanten aan Coop tijdens gesprekken met het online klantenpanel van de supermarkt (het Luisterpanel) over mogelijke verbeteringen van het biologische assortiment. Van den Burg: “Deze vraag was zo simpel en logisch dat we de mogelijkheden direct zijn gaan onderzoeken. Samen met onze eigen ambachtelijke centrale slagerij ProMessa startten we een project om de verpakkingen te verduurzamen, met succes! Medio oktober dit jaar vervangen we alle verpakkingen van biologisch vlees door een biologisch afbreekbaar alternatief.”

Volledig afbreekbaar

De biologisch afbreekbare verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief het absorptiematje, seal en de bestickering bij het GFT-afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is goedgekeurd op basis van de strenge EN13432-norm. Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar.

Communicatie consument

Dat de nieuwe verpakking in de GFT-bak kan is hartstikke mooi, maar vervolgens moet dit natuurlijk wel ook gebeuren. Van den Burg: “Onze uitdaging is nu om onze klanten te informeren over het feit dat de verpakkingen echt biologisch afbreekbaar zijn én hen ertoe te zetten deze daadwerkelijk in de GFT-bak weg te gooien. We verspreiden deze boodschap via verschillende kanalen, waaronder op de verpakkingen van het biologische vlees.”

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl