0
Winkelmand
Borrel tips voor de perfecte borrel - headervisual

De leukste borrel ideeën voor thuis

Er is niets leuker dan een gezellige borrel thuis met vrienden, buren of familieleden. Met een hapje en een drankje wordt het ongetwijfeld een gezellige middag, die ongemerkt overgaat in de avond. Een onvergetelijke borrel organiseren? Coop helpt jou met de handigste borreltips voor vóór en ná de borrel.

Voor wie organiseer je een borrel thuis?

Een verjaardag is een populair moment om een borrel te organiseren, met lekkere hapjes en drankjes. Maar er zijn nog talloze andere gelegenheden te bedenken: het slagen voor een rijexamen, het behalen van een schooldiploma, een geboorte of jubileum. Of wil je gewoon spontaan je familie en vrienden verrassen? Wat de reden van de borrel ook is, met onze tips maak je er zeker een leuke tijd van!

Goede voorbereiding

Goede voorbereiding

Hollen en vliegen tijdens een borrel is voor de meeste gastheren/-vrouwen heel gewoon. Dat maakt wel dat je zelf veel minder geniet van de gezelligheid. Dit voorkom je door goede maatregelen te treffen, want een goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Onderstaande borreltips helpen daarbij:

  • Doe op tijd boodschappen, of bestel online en laat ze de dag van te voren thuisbezorgen. Wel zo makkelijk! 
  • Probeer zoveel mogelijk van tevoren voor te bereiden. Veel hapjes kun je de dag voor de borrel al klaarmaken en bewaren in de koelkast. 
  • Zorg voor een mooie mix van warme en koude hapjes. Een bittergarnituurtje bijvoorbeeld, maar je kunt ook voor een gezonde borrel gaan. 
  • Ruim de tuin op en zorg dat het huis aan kant is. Regel statafels en zorg eventueel voor zitplaatsen. Een partytent lenen is ook een goed idee. 
  • De aankleding is niet onbelangrijk: zorg voor leuke sfeerverlichting en accessoires.
borrel ideeën - Amerikaanse borrel

Hoe ziet jouw borrel eruit?

Iedereen organiseert een feestje op zijn of haar eigen manier. Een borrel rondom een bepaald thema zorgt veelal voor het nodige vertier. Een wat meer formele borrel behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hoe de feestelijke borrel er ook uitziet, zorg dat er foto's worden gemaakt. Daarmee heb je altijd iets leuks om op terug te kijken. Bovendien heeft het zeker meerwaarde om na te denken over hoe de locatie eruit komt te zien. Gekleurde lampjes, kaarsjes, slingers en leuke muziek zijn onderdeel van de borrel aankleding en dragen ongetwijfeld bij aan een goede sfeer.

borrelplank tips

Borrelplank tips

Een mooie borrelplank begint met mooi servies en lekkere hapjes! Wij geven je handige borrelplank tips, zodat jij weet hoe je jouw plank mooi kan aanvullen.

Lees meer

Een onvergetelijke borrel

Wil je er een onvergetelijke borrel van maken? Deze checklist helpt:

  • Verstuur een originele uitnodiging. Zo prikkel je jouw gasten om te komen. 
  • Een ontvangstdrankje zorgt ervoor dat gasten zich direct op hun gemak voelen. Prosecco of gin-tonic zijn hier erg geschikt voor. 
  • Verzorg je zelf de hapjes en drankjes voor jouw feestelijke borrel? Selecteer gemakkelijke recepten en maak een boodschappenlijst, of bestel direct online!
  • Deel foto’s op sociale media met een #, en vraag je gasten dat ook te doen: dan vind je ze direct terug.
  • Leuk natuurlijk zo'n feestje, maar wie helpt met opruimen? Vraag een familielid of vriend om na afloop even te helpen: vele handen maken licht werk.