0
Winkelmand

Coop en Incentro bundelen krachten voor doorontwikkeling online platform

Eind vorig jaar lanceerde supermarktorganisatie Coop een nieuw online platform om haar klanten nóg beter te kunnen bedienen, ook online. Bij nagenoeg alle Coop-winkels was het al mogelijk om boodschappen te bestellen en zelf op te halen, en tegenwoordig behoort ook het bezorgen van de boodschappen in een groeiend aantal winkels tot de mogelijkheden. Vanaf juli 2017 worden bovendien 10 weken lang twee gloednieuwe oranje Coop-bussen per week toegevoegd om extra bezorggebieden te ontsluiten.

De grote vlucht die het online boodschappen doen neemt, vraagt om een robuust en tegelijk flexibel platform, dat goed kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de foodretailmarkt. Daarom heeft Coop de krachten gebundeld met Incentro. De ambitie van Incentro is om ‘digital happiness’ te creëren en dat is precies wat Coop wil voor haar klanten.

Gebruiksgemak voor de klant

Coop gaat zich de komende periode vooral focussen op een nog beter online aanbod, niet alleen in assortiment en service levels, maar ook in gebruiksvriendelijkheid van het online winkelen bij Coop. ‘’We hopen daarmee niet alleen onze bestaande klanten nog beter te faciliteren, maar ook nieuwe klanten aan te trekken met een aantrekkelijke online propositie. Het partnerschap met Incentro maakt het mogelijk om daarin nog grotere stappen te zetten”, aldus Mieke Kreunen, E-business manager bij Coop.

Oranje boven

Dat oranje de kleur is van beide partners is niet alleen een leuke bijkomstigheid: Coop en Incentro hebben ‘Oranje boven!’ als motto omarmd om de gezamenlijke ambitie nog meer kracht bij te zetten. Het zijn niet alleen de huiskleuren die overeenkomen, maar het is vooral ook de sterke culturele match, die een mooie drijfveer vormt in deze nieuwe samenwerking.

Alles op het gebied van e-commerce

Het partnerschap met Coop is in lijn met de groeiambities van Incentro op het vlak van e-commerce. Incentro voegt de kennis, expertise en technologie toe die Coop in staat stelt de online propositie door te ontwikkelen. “Het is fantastisch om als partner van Coop te opereren in zo’n beweeglijk krachtenveld als de foodretail", vindt Duco Zitman, Managing Consultant van Incentro Marketing Technology. “Onze specialisten adviseren en ondersteunen Coop over de hele linie van e-commerce: het Intershop platform (ontwikkeling, beheer en 24/7 support) maar ook integratie met andere toepassingen en strategievorming. We zijn trots op onze samenwerking met Coop die een mooie aanvulling is op onze huidige propositie.”

Kerstbestelservice

Voor 2017 staan nog een aantal projecten op de online planning, waaronder de Kerstbestelservice die na het succes van vorig jaar nu nóg beter en uitgebreider begin december wordt gelanceerd.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl