0
Winkelmand

Coop en klanten samen in actie voor voedselbanken

Doneer aan de voedselbank en maakt ’t verschil!

Klanten van de ruim 265 Coop-supermarkten in Nederland kunnen op eenvoudige wijze de voedselbanken steunen, door één of meer van de geselecteerde producten te doneren. Coop organiseert deze actie als partner van de voedselbanken, in het kader van de Internationale Dag van de Coöperatie die op zaterdag 7 juli plaatsvindt.

Van 2 tot en met 15 juli doneren klanten van Coop heel eenvoudig producten aan de voedselbank, door een productkaartje af te rekenen bij de kassa. Na het afrekenen zorgt Coop ervoor dat het totaal van de gescande producten geleverd wordt bij de lokale voedselbanken. De producten zijn samen met de voedselbanken geselecteerd en hierdoor erg welkom in een voedselpakket: goed, bruikbaar en lang houdbaar. Het gaat om zilvervliesrijst, volkoren macaroni, appelmoes, fruitcocktail en smeerkaas.

Internationale Dag van de Coöperatie

Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken bij Coop: “Na een soortgelijke, succesvolle actie in de ruim zeventig Coop-winkels in Gelderland in 2016, komen nu alle supermarkten van Coop in actie voor de voedselbanken. Wij organiseren deze actie in het kader van de Internationale Dag van de Coöperatie op zaterdag 7 juli. Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties en heeft tot doel om aandacht te vragen voor mensen met een minder bedeelde positie in de samenleving.”

Voedselbanken Nederland & Coop

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Hiervoor werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Ook Coop is partner van de voedselbank. Als mensgerichte coöperatie nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door een centraal aangestuurd beleid kan elke Coop-supermarkt het hele jaar door de lokale voedselbank steunen, waarmee we voedselverspilling tegengaan en het verschil maken voor mensen die het nodig hebben.

Bekijk de actiepagina

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl