0
Winkelmand

Velp, 18 december 2014

Coop en klanten zamelen geld in voor Villa Pardoes

Coop komt in actie voor Villa Pardoes. Klanten van de supermarktorganisatie kunnen vanaf 18 december acht weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelt het eindbedrag. Villa Pardoes biedt gezinnen met een kind van 4 tot en met 12 jaar met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte een onvergetelijke gratis week vakantie. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan Villa Pardoes zo’n tien gezinnen verrassen met een week vakantie bij Villa Pardoes.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengt van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan een miljoen euro opgehaald.

Even alles vergeten
Villa Pardoes bestaat uit acht ruime vakantiehuisjes met ieder een eigen thema. Hier kunnen gezinnen met een ernstig ziek kind, die normaal vaak niet op vakantie kunnen, even alles vergeten en genieten van een onbezorgde week. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen en meedoen aan activiteiten. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ook kunnen de gezinnen eropuit gaan en bijvoorbeeld zo vaak ze willen gratis de naastgelegen Efteling bezoeken.

Gert-Jan van Boxel van Villa Pardoes: “Villa Pardoes is een zelfstandige stichting die bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. We ontvangen geen (overheid)subsidies en zijn dus voor 100 procent afhankelijk van giften, sponsorgelden en fondsen. Ieder jaar biedt Villa Pardoes zo’n 400 gezinnen met een ernstig ziek kind een onvergetelijke vakantie. Maar nog steeds is er een lange wachtlijst. Daarom wil Villa Pardoes gaan uitbreiden met vier huisjes. We vinden dat alle gezinnen met een ernstig ziek kind een onbezorgde week verdienen. De hulp van Coop en zijn klanten kunnen we dan ook heel goed gebruiken en we zijn hier superblij mee! Met de opbrengst van de statiegeldactie kunnen we nog meer gezinnen in Villa Pardoes verwelkomen.”

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.villapardoes.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl