0
Winkelmand

Coop opent eerste omgebouwde EMTÉ in Gilze

Integratie EMTÉ-supermarkten binnen Coop is begonnen


Coop is gestart met de integratie van de EMTÉ-supermarkten die de supermarktorganisatie dit jaar overnam. Op dinsdag 18 september wordt de eerste winkel aan de formule toegevoegd. Coop Gilze opent dan haar deuren. Vervolgens gaat de integratie in hoog tempo door. Naar verwachting worden in 2018 al zeker 20 EMTÉ-winkels toegevoegd aan de Coop-formule.

Coop Gilze opent op dinsdag 18 september om 18 uur haar deuren. Het winkelpand aan de Raadhuisstraat wordt vanaf begin september volledig verbouwd en voorzien van de frisse en moderne Coop-stijl. Tijdens een feestelijke openingsavond kunnen inwoners van het Brabantse dorp kennismaken met Coop Gilze. In de dagen die volgen zorgt de supermarkt er met een grootse openingscampagne voor dat niemand meer om de winkel heen kan. Na de opening van Coop Gilze volgen er snel meer nieuwe Coop-supermarkten. Al de volgende dag, op woensdag 19 september, opent de tweede voormalige EMTÉ-winkel: Coop Ravenstein.

Maarten Ebben, directeur Winkeloperatie Coop: “Nederland kleurt steeds verder oranje. De komende maanden zetten we hierin een forse stap. Bijna elke week openen we twee nieuwe winkels. We zijn ontzettend trots op deze nieuwste Coop en heten onze nieuwe collega’s van harte welkom. Samen maken we ’t verschil in Gilze. En daarna in Ravenstein en de rest van Nederland.”

Sterke groei

Afgelopen maand werd bekend dat Coop terugkijkt op een uitstekende eerste helft van 2018. De consumentenomzet van de supermarktorganisatie groeide in de eerste 26 weken van het jaar met 5,2%, de markt met 2,6% (bron: IRi). Autonome groei van Coop is de belangrijkste reden voor de goede resultaten. Met de integratie van de EMTÉ-supermarkten binnen de organisatie, krijgt de omzetgroei dan ook opnieuw een stevige impuls.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl