0
Winkelmand

Velp, 10 september 2015

Coop overhandigt cheque 31.680 euro aan nationaal fonds kinderhulp

Coop overhandigt cheque € 31.680,- aan Nationaal Fonds Kinderhulp
Coop reikte afgelopen maandag een cheque van € 31.680.- uit aan Nationaal Fonds Kinderhulp. Klanten van de supermarkt konden in juni en juli dit jaar hun statiegeld doneren aan het fonds, waarna Coop het ingezamelde bedrag verdubbelde. Kinderhulp komt op voor de 400.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Met de opbrengst van de statiegeldactie wil het fonds ervoor zorgen dat ook deze kinderen kunnen sporten.

Gerard Koning (l), Commercieel directeur Coop reikt de cheque uit aan Jan Wezendonk (r), directeur Kinderhulp

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan een 1,3 miljoen euro opgehaald.

Elk kind moet kunnen sporten
Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Het fonds helpt de 400.000 kinderen die in ons land opgroeien in armoede op een praktische en kindgerichte manier, met alledaagse dingen. Denk hierbij aan een fiets of kleding, ontspanning, in de vorm van een dagje uit of vakantie, en ontwikkeling, door sport, muziekles of een laptop voor school. Met de opbrengst van de statiegeldactie van Coop zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat de kinderen kunnen sporten.

Jan Wezendonk, directeur Kinderhulp: “Kinderhulp is heel erg blij met de donatie van Coop. Een prachtige bijdrage om heel veel kinderen in armoede te kunnen laten sporten. Veel dank aan alle klanten van Coop”.

Voor meer informatie: kinderhulp.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl