0
Winkelmand

Coop overtuigt grootste vleeseter voor Nationale Week Zonder Vlees 

Als we gezamenlijk minder dierlijke en meer plantaardige producten eten, verlagen we onze klimaatvoetafdruk. Een duurzame ontwikkeling waar Coop graag op inspeelt. Daarom is de coöperatieve supermarktformule in 2020 opnieuw partner van de Nationale Week Zonder Vlees, die dit jaar van 9 tot en met 15 maart plaatsvindt. Voor de gelegenheid ging Coop op zoek naar de grootste vleeseter van Nederland én overtuigde hem dat een maaltijd zonder vlees ook heerlijk is! 

In de Nationale Week Zonder Vlees biedt Coop volop inspiratie voor de vegetarische maaltijd, krijgen plantaardige alternatieven voor vlees en vis in de winkels extra aandacht en zijn vleesvervangers extra voordelig uit te proberen dankzij de ‘vegetarische kiloknaller’-promotie. 

“Een voedingspatroon waarin dierlijke eiwitten (deels) vervangen worden door plantaardige eiwitten past niet alleen in een bewuste levensstijl, het is ook beter voor dierenwelzijn en het milieu”, aldus Jasper de Jong, Hoofd Category Management. “Bij Coop helpen we graag bij het maken van een verantwoorde keus. In die zin past de Nationale Week Zonder Vlees écht bij Coop; als partner dragen wij op onze eigen manier graag een steentje bij aan dit waardevolle initiatief. En door het hele jaar door een ruim, veelzijdig en voordelig vega-assortiment aan te bieden, maakt Coop samen met leveranciers en klanten ’t verschil.” 

Uitbreiding assortiment vleesvervangers 

Vandaag de dag staan er steeds meer mensen open voor alternatieven voor vlees. De vraag naar vleesvervangers stijgt elk jaar met ongeveer 25 procent. Om die reden verbreedt Coop het assortiment. De supermarkt introduceert – naast Vivera – ook andere merken in de schappen, zoals Garden Gourmet. Vanaf begin april is ook het merk De Vegetarische Slager vertegenwoordigd in het assortiment van Coop én verschijnen de eerste vleesvervangers van eigen merk: gehakt en hamburgers. Ook het assortiment vegetarische vleeswaren breidde per 1 maart uit met tien nieuwe producten. 

Ook de grootste vleeseter is overtuigd 

Bij Coop geloven we dat een maaltijd zonder vlees zeker zo lekker is. Maar hoe overtuig je de échte carnivoren daarvan? Coop ging de uitdaging aan en zocht naar de grootste vleeseter van Nederland. Coops eigen foodtruck De Rijdende Keukentafel ging bij hem langs, met een smakelijke vegetarische maaltijd. Benieuwd hoe Coop haar grootste vleeseter overtuigde? Het werd vastgelegd op beeld; kijk voor de video en meer informatie op www.coop.nl/weekzondervlees. 

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl