0
Winkelmand

Velp, 4 mei 2016

Coop primeur met snelste zelfscanning van Nederland

 
Klanten van Coop Culemborg kunnen vanaf deze week boodschappen doen met behulp van de nieuwste zelfscanners. De scanners maken het mogelijk om sneller en efficiënter te winkelen door tijdens het boodschappen doen al zelf de artikelen te scannen. Bert Nijland, Operationeel Commercieel Manager Coop: “Met de introductie van de nieuwste zelfscanners bieden we klanten een extra service. De verwachtingen van de nieuwe manier van boodschappen doen zijn hoog!”
 
Vanuit consumenten is er steeds meer vraag naar zelfscanning. De moderne manier van boodschappen doen biedt extra gebruiksgemak en de optie om snel af te rekenen bij speciale zelfscankassa’s. Nijland: “Coop koos als eerste supermarkt van Nederland voor dit type zelfscanner, dat gebruikmaakt van de nieuwste technieken. De scanners zijn extra gevoelig, waardoor het nog gemakkelijker wordt om boodschappen te scannen.”

Optimale klantervaring
Coop wil dicht bij zijn klanten staan en hecht veel waarde aan een goede service. De supermarkt koos daarom niet voor een zogenaamde betaalpaal, maar betrekt medewerkers bij het afrekenproces. “Na het boodschappen doen levert de klant zijn scanner in en rekent hij of zij af bij de Coop-caissière. Zo zorgen we voor een optimale klantervaring!” De eerste reacties op de snelle zelfscanning zijn erg positief. Klanten zijn verrast over de snelheid en de mogelijkheden. Zo kunnen ze de barcodes op actieborden bij aanbiedingen al vanaf ruim een meter afstand scannen.
 
Zelfscanning in meer winkels
In eerste instantie start Coop met zelfscanning bij de supermarkt in Culemborg, in juni volgt een tweede winkel in De Wijk. Nijland: “Na de zomer volgt een evaluatie, waarna we beslissen of we meer winkels gaan voorzien van zelfscanning.” Hoewel Nijland een slag om de arm houdt, zijn de verwachtingen van zelfscanning hoog. De klant wil steeds meer zelf in control zijn. De verwachting is dan ook dat de klanttevredenheid door toevoeging van zelfscanning nog verder zal verbeteren.”

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl