0
Winkelmand

Velp, 3 mei 2016

Coop stapt over op betere kip

Coop zet opnieuw stappen op het gebied van duurzaamheid. Per 1 juni gaan alle 260 Coop- winkels met het gehele Coop verse kipassortiment over op kip met Pluimgarantie. Lekkere en betaalbare kip, waarbij aandacht is voor het welzijn van de dieren. Naast kip met Pluimgarantie behoudt Coop ook zijn assortiment verse kip met 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en biologische kip.

Coop is al jaren bezig met de verduurzaming van zijn assortiment. Er werden bijvoorbeeld grote stappen gezet binnen het authentieke vleeswarenassortiment, waarvan bijna de helft minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk heeft. Het niet meer aanbieden van de reguliere kip, oftewel plofkip, per juni is de volgende stap. Coop is blij deze verbetering te kunnen doorvoeren. Ook in de toekomst blijft de keten zijn assortiment stapsgewijs verduurzamen.

Betere leefomstandigheden
Kip met Pluimgarantie maakt het voor een grotere groep mensen mogelijk om tegen een betaalbare prijs kip met betere leefomstandigheden te kopen. In tegenstelling tot reguliere kip, is kip met Pluimgarantie langzamer groeiend, leeft de kip langer en heeft deze meer leefruimte. In de stal is afleidingsmateriaal aanwezig, zoals strobalen, en door natuurlijk daglicht hebben de dieren een natuurlijk dag- en nachtritme.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl