0
Winkelmand

Velp, 25 maart 2014

Coop stopt per direct met paardenvlees uit Amerika

Naar aanleiding van de uitzending op TROS Radar van 24 maart jl. heeft Coop Supermarkten besloten per direct te stoppen met het afnemen van paardenvleesproducten uit Amerika.

Gerard Koning, Commercieel directeur Coop Supermarkten: ‘We zijn enorm geschrokken van de berichtgeving in TROS Radar. Ondanks het feit dat we geen enkele aanwijzing hebben dat de praktijken zoals door Eyes on Animals zijn geconstateerd ook plaatsvinden bij onze BRC gecertificeerde toeleveranciers, nemen we onze verantwoordelijkheid. Daarom hebben we besloten per direct de afname van paardenvlees uit Amerika te stoppen. We nemen de ruimte om opnieuw ons assortiment te beoordelen. Daarbij willen wij de zekerheid hebben, dat zowel het dierenwelzijn als alle gezondheidsaspecten voor onze consumenten te allen tijde gewaarborgd zijn conform de door de EU gestelde wetgeving.”

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl