0
Winkelmand

Velp, 25 februari 2016

Coop waarschuwt consumenten voor nepacties

Via e-mail zijn er nepacties in omloop. De acties lijken van Coop afkomstig te zijn, maar zijn dit niet. In de berichten wordt gesteld dat de ontvanger Coop-waardebonnen van 500 euro kan winnen. Het gaat echter om oplichting. Consumenten kunnen de nepberichten herkennen aan het e-mailadres ‘newsletter@nieuws.krantenentijdschriftenpost.com’. Coop roept op om alert te zijn op dit soort acties en goed te checken of het daadwerkelijk een bericht van Coop betreft.

De nepacties kunnen verschillende doelen hebben, zoals het verzamelen van persoonlijke gegevens en het infecteren of blokkeren van computers, waarbij deze pas na het betalen van een geldbedrag weer worden vrijgegeven. We vinden het erg vervelend dat dit soort acties in omloop zijn. We vragen consumenten om waakzaam te zijn en niet zo maar op links in e-mails te klikken. Check ook goed of Coop inderdaad de afzender van een bericht is. Ons advies is om wanneer je een nepactie ontvangt, deze direct te verwijderen.

Ga niet in op aanbiedingen in de e-mail.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl