0
Winkelmand
header door onze leden

Goedgekeurd & aanbevolen door onze leden

De kracht van samen. Dat laat dit stempel zien. Je komt het tegen in communicatie. In de winkels, online en in de folder. De producten voorzien van dit keurmerk zijn tot stand gekomen in samenwerking met onze leden. Zij hebben ze goedgekeurd en aanbevolen.

logo

Door onze leden?

Inderdaad. Coop is een coöperatie, een bedrijf ontstaan uit een vereniging. Een bijzondere bedrijfsvorm. De basis ligt in samenwerking. De leden van een vereniging starten samen een bedrijf, omdat ze daar zelf voordeel van hebben. Ze willen iets bereiken. 

De geschiedenis van Coop begint in 1891. In die tijd leefden veel arbeiders onder slechte omstandigheden. Zij begonnen eigen winkels om zo aan goede en goedkope levensmiddelen te komen. Het begin van het huidige Coop Supermarkten.

Iedere klant een stem

Nog steeds is Coop een coöperatief bedrijf voor en door leden: onze klanten met een klantenkaart zijn allemaal lid van de coöperatie. Zij hebben bovendien nog altijd inspraak en invloed bij Coop, tot op het hoogste bestuurlijke niveau. Samen blijven we voortdurend in gesprek. Via ons (digitale) Luisterpanel bijvoorbeeld, en in de Ledenraad. Zo weten we wat de consument bezighoudt en wat zij belangrijk vinden. Zaken zoals:

  • Voedselverspilling verminderen
  • Minder plastic gebruiken
  • Rekening houden met kleine huishoudens

Samen streven we naar voordeel voor alle leden

Bij Coop staan de wensen van onze leden centraal. Onze klanten worden écht gehoord. En dat leidt tot mooie ontwikkelingen en innovaties, die de volle goedkeuring dragen van onze leden. Ze krijgen van ons een stempel: met trots en kracht gezet!

logo

Acties die het stempel verdiend hebben:

  • De Ragbag: onze duurzame shopper, gemaakt van theezakken. Onze klanten misten een herbruikbare shopper met een kleiner formaat: deze boodschappentas is de oplossing!
  • Kleintjes Authentieke Vleeswaren. Onze klanten genieten van onze kwalitatieve vleeswaren. Maar voor sommige huishouders is de hoeveelheid te groot. In onze Kleintjes zit 60 gram, ideaal om lekker te variëren, zonder iets weg te hoeven gooien.
  • Alle spaaracties. Die kiezen wij namelijk in samenspraak met onze klanten. Zo ook de duurzame Lock&Lock-vershouddozen van gerecycled plastic: de absolute publieksfavoriet.

Wij zijn Coop, doe mee!

Wil jij ook meepraten met Coop? Vraag – als je die nog niet hebt – een klantenkaart van Coop aan en meld je aan voor het Luisterpanel via coop.nl/luisterpanel