0
Winkelmand
inkopen - headervisual

Duurzaam inkopen

Wij investeren continu in het uitbreiden van het aanbod van duurzame producten die met aandacht voor mens, dier en milieu zijn gemaakt. Van onze eigen merken én van onze leveranciers. Zo is 1 ster van het Beter Leven keurmerk de ondergrens voor diverse assortimenten in vlees, vleeswaren en eieren. Al ons verse rundvlees – met uitzondering van gehakt en tartaar - heeft nu minimaal 2 sterren van het Beter Leven keurmerk. Met onze lekkere en betaalbare biologische producten maak je elke dag een verantwoorde keuze. En dat wordt steeds makkelijker, want ons bio-assortiment blijft uitbreiden. We introduceren bovendien ook steeds meer producten met een betrouwbaar keurmerk, zoals On the way to planet proof en Fairtrade.

Coop & Superunie

Transparantie en vertrouwen zijn bij duurzame inkoop onmisbaar. Daarom nemen we, samen met onze inkooporganisatie Superunie, het voortouw op weg naar duurzame ketens. Om de mensenrechten en het milieu maximaal te beschermen, werken wij actief samen en zijn we transparant over onze vorderingen. Samen maak je ‘t verschil!

Zo dragen al onze bananen het Fairtrade of RainForest Alliance keurmerk. Én krijgen de bananenboeren met wie we samenwerken – in Ecuador, Colombia en de Dominicaanse Republiek – een eerlijk loon. Uitbuiting is uit den boze. Daar zetten we ons ook binnen de tomatensector voor in. Omdat we veel tomaten uit Italië inkopen en verkopen - in blik, pot of pak, in blokjes, gepeld en gezeefd - hebben we ook extra aandacht voor de werkomstandigheden van boeren en (seizoens)arbeiders die in deze keten werken. Het zijn slechts enkele voorbeelden die laten zien dat Superunie en Coop zich inzetten voor een transparante en eerlijke keten.