0
Winkelmand
inkopen - headervisual

Duurzaam inkopen

Wij investeren continu in het uitbreiden van het aanbod van duurzame producten die met aandacht voor mens, dier en milieu zijn gemaakt. Van onze eigen merken én van onze leveranciers. Zo is 1 ster van het Beter Leven keurmerk de ondergrens voor diverse assortimenten in vlees, vleeswaren en eieren. Al ons verse rundvlees – met uitzondering van gehakt en tartaar - heeft nu minimaal 2 sterren van het Beter Leven keurmerk. Met onze lekkere en betaalbare biologische producten maak je elke dag een verantwoorde keuze. En dat wordt steeds makkelijker, want ons bio-assortiment blijft uitbreiden. We introduceren bovendien ook steeds meer producten met een betrouwbaar keurmerk, zoals On the way to planet proof en Fairtrade.

Coop & Superunie

Transparantie en vertrouwen zijn bij duurzame inkoop onmisbaar. Daarom nemen we, samen met onze inkooporganisatie Superunie, het voortouw op weg naar duurzame ketens. Om de mensenrechten en het milieu maximaal te beschermen, werken wij actief samen en zijn we transparant over onze vorderingen. Samen maak je ‘t verschil!

Verdubbeling aanbod biologische groente en fruit

Verduurzaming groente en fruit

Samen met onze inkooporganisatie Superunie brengen we risico’s en verbeterpotentieel in kaart voor tien internationaal ingekochte producten: bananen, tomatenconserven, thee, vruchtensappen, cacao, cashewnoten, rijst, druiven, kruiden en vis, schelp- en schaaldieren. Zo dragen al onze bananen het Fairtrade of RainForest Alliance keurmerk. Tussen nu en 2025 willen we via Superunie positieve impact realiseren in de herkomstlanden. Daarbij gaat het om het verbeteren van arbeidsomstandigheden, leefbaar inkomen (voor werknemers en boeren) en milieu. Het zijn slechts enkele voorbeelden die laten zien dat Superunie en Coop zich inzetten voor een transparante en eerlijke keten.

Verdubbeling aanbod biologische groente en fruit

Verdubbeling aanbod biologische groente en fruit

Een mooi resultaat is dat we een verdubbeling van ons biologische assortiment AGF (aardappelen, groente en fruit) hebben. Bij kleinere producten zoals verse potkruiden of rode biet hebben we alleen nog de biologische variant in het assortiment. Bij de grotere producten die vaker en in grotere volumes worden verkocht zoals bloemkool en tomaten, voeren we zowel een biologische als een gangbare variant.

Voordeel van dichtbij

Voordeel van dichtbij

Wat je vers haalt is het lekkerst. Daarom vind je bij ons zo veel oer-Hollandse producten, afkomstig van boeren uit eigen land. Zo zijn onze tassen Elstar- en Kanzi-appels van Nederlandse bodem en zijn ook onze witlof in zak, verpakte trostomaten en vastkokende en kruimige aardappels in zakken van drie kilogram gewoon in Nederland geteeld. En we hebben varkensvlees en rundvlees van Nederlandse boeren. De beste (én lekkerste) producten komen zo vanuit de buurt op je bord.

Lees meer

Promoties met gezonde producten

Om gezondheid meer te stimuleren en onze klanten aan te sporen om een gezondere keuze te maken hebben we elke week in onze folder een aantrekkelijke aanbieding van snackgroenten of fruit. Benieuwd naar de aanbieding van deze week? Bekijk dan onze folder!

Bekijk online folder

Vleesvervangers

We zetten forse stappen binnen de categorie vleesvervangers. In twee jaar tijd is het assortiment uitgebreid van één naar vijf merken, zodat Coop voor vegetarische vleesvervangers een volwaardige aanbieder is. In 2020 voegden we namelijk de merken Vegetarische Slager en Garden Gourmet toe aan ons al uitgebreide assortiment Vivera. Ook ontwikkelden we een assortiment vleesvervangers onder eigen Coop-merk, dat begin 2021 is toegevoegd.

Bekijk hier het MVO-verslag 2020

Allerlei ontwikkelingen in de samenleving zijn van invloed op ons duurzaamheidsbeleid. Van gesprekken met klanten tot landelijke wetgeving. Wat duurzaamheid voor Coop betekent, en hoe wij verder invulling geven aan onze vijf pijlers, lees je in ons MVO-verslag.

Bekijk het MVO-verslag