0
Winkelmand
head banner eetwissel

Maak je eigen gezonde Eetwissel

Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Met een Eetwissel van het Voedingscentrum maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. 

De Eetwissel is ontwikkeld door het Voedingscentrum. Een Eetwissel kun je maken voor je gezondheid, voor het milieu of voor allebei. De Eetwissel is gebaseerd op de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken, met in elk vak andere type producten die gezond zijn. Met een Eetwissel ga je van iets dat niet in Schijf van Vijf staat, naar iets dat wel in de Schijf van Vijf staat. Bovendien hebben wij ook heerlijke recepten geselecteerd die binnen de Schijf van Vijf vallen. Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn! 

eetwissel voorbeelden - van koek naar banaan

Inspiratie voor je eigen Eetwissel

Om je op weg te helpen delen wij vanaf 1 januari iedere week in onze nieuwsbrief en op Facebook en Instagram een nieuwe Eetwissel ter inspiratie. Denk aan: van frisdrank naar water of van koek naar fruit!

app voedingscentrum

Kies ik gezond? 

Wil je hulp met het maken van je eigen Eetwissel? Gebruik dan de â€˜Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum. Zoek of scan een product. Staat het niet in de Schijf van Vijf? Dan krijg je tips om gezondere keuzes te maken.

Gezonde recepten