0
Winkelmand

Coop nationaal partner van het Eurovisie Songfestival

Coop verbindt zich als nationaal partner aan het Eurovisie Songfestival 2021. Een connectie die bijna vanzelfsprekend voelt en uiterst bijzonder tegelijk is. Er zijn mondiaal gezien maar weinig evenementen die zo sterk de kracht van samen uitdragen zoals het Eurovisie Songfestival dat doet. Bovendien is het ook een zeldzaamheid dat het festival in Nederland neerstrijkt en er de kans is om op zo’n groot podium zichtbaar te zijn voor een zeer gevarieerd publiek. Voor Coop een unieke kans om prominent aan te sluiten bij een nationale en internationale happening met een ongekend positief en verbroederend karakter.

Kracht van samen

“Het Eurovisie Songfestival en Coop passen bij elkaar. Coop voelt zich als coöperatieve supermarktorganisatie volledig thuis bij de kracht van samen, want samen maak je ‘t verschil. Ook ons succes zit in samen dingen voor elkaar krijgen, in luisteren naar elkaar en openstaan voor elkaars ideeën,” aldus Gerard Koning, commercieel directeur, die benadrukt dat het thema ‘Open Up’ perfect aansluit bij de kernwaarden van Coop. “Coop is voor iedereen. Wij vinden het belangrijk om iedereen, van iedere cultuur en met elke achtergrond, gelijk te behandelen. Onze klanten die lid zijn van de coöperatie, helpen ons als bedrijf om dingen anders te zien of aan te pakken. Hierdoor maken wij scherpe keuzes, staan wij dicht bij onze klanten en pakken wij als supermarkt op allerlei thema’s onze maatschappelijke rol. Daarnaast is het geweldig om onze naam te verbinden aan een fenomeen dat al decennia lang landen met elkaar verbindt en een ongekend saamhorigheidsgevoel losmaakt in mensen in heel Europa en zelfs daarbuiten.”

De komende periode krijgt het partnership verder vorm. “Het staat in ieder geval vast dat het een spraakmakende campagne wordt, die zichtbaar is in al onze winkels. Zodat onze klanten én medewerkers straks volop kunnen meegenieten van de sfeer en het festival ultiem beleven. Hoe dan ook gaat Coop het kleurrijkste festival van Europa voorzien van een extra vleugje oranje.”

Sietse Bakker, executive producer van het Eurovisie Songfestival 2021: “Een oer-Hollands merk dat net als wij sterk gelooft in de kracht van samen en ‘van en voor iedereen’ wil zijn. Wij zijn blij dat we een partner mogen verwelkomen die zo dicht bij de kernwaarden van het Eurovisie Songfestival staat. We zien uit naar de creatieve en feestelijke plannen die Coop gaat uitrollen. Zo kan Nederland het Songfestival nóg meer meevieren.”

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl