0
Winkelmand

Coop-fairslaggever reist met Fairtrade Original door Thailand

Tijdens de landelijke Fairtrade Week reist de fairslaggever van Coop door Thailand, om te laten zien hoe een eerdere donatie van 15.000 euro het verschil maakt voor Thaise rijstboeren.

Als coöperatieve supermarktorganisatie vindt Coop het belangrijk om de noodzaak van duurzame handel onder de aandacht te brengen. Tijdens de voorjaarseditie van de Fairtrade Week doneerde Coop daarom voor elk verkocht Fairtrade product 10 eurocent aan een Fairtrade Original-project in Thailand. De opbrengst helpt Thaise rijstboeren die door klimaatverandering en aanhoudende droogte minder rijst oogsten. Zij kunnen nu ook andere gewassen verbouwen voor de biologische boerenmarkt en zijn zo minder afhankelijk van één product. 

Transparante handel

“Zo maakt Coop samen met haar klanten en Fairtrade Original ’t verschil voor Thaise boeren. En omdat eerlijke handel ook om transparantie draait, nodigden we één van onze klanten uit om met eigen ogen te zien hoe het geld in Thailand besteed wordt”, vertelt Gerard Koning, Commercieel Directeur Coop.

Danielle Gouverneur uit Voorhout is de gelukkige. Zij maakte – net als tientallen andere klanten – een auditievideo en overtuigde de jury met een enthousiaste inzending. Momenteel reist ze als fairslaggever samen met Fairtrade Original langs Thaise boeren. Zij zijn de leveranciers voor Fairtrade Original-producten die klanten in de Nederlandse supermarkten kunnen kopen.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl