0
Winkelmand

Coop en klanten maken samen ’t verschil tijdens Fairtrade Week

Korting gehele Fairtrade assortiment en donatie voor Fairtrade Original-project in Thailand

Coop maakt tijdens de Fairtrade Week samen met haar klanten ‘t verschil voor Thaise rijstboeren. Klanten profiteren tussen 6 en 12 mei in de ruim 300 Coop-winkels van 25 procent korting op het complete Fairtrade assortiment. Daarnaast doneert Coop voor elk verkocht Fairtrade product in deze periode 10 eurocent aan een Fairtrade Original-project in Thailand.

In het voorjaar konden klanten kiezen tussen vier projecten. Een lokale markt voor Thaise rijstboeren ontving de meeste stemmen. Zo brengt de coöperatieve supermarktorganisatie het belang van duurzame handel extra onder de aandacht en maakt zij samen met haar klanten ’t verschil voor een betere wereld.

In Thailand merken de biologische rijstboeren de nadelige gevolgen van de klimaatverandering. Door de aanhoudende droogte oogstten Thaise boeren afgelopen jaar maar liefst veertig procent minder rijst. Om minder afhankelijk te zijn van één product, verbouwen ze ook andere gewassen. Fairtrade Original helpt de boeren bij het organiseren van een lokale biologische boerenmarkt, waar de donatie van Coop en haar klanten voor bestemd is.

Samen voor een eerlijke wereld

Yvonne van Asselt, MVO-manager bij Coop: “Als het om fair gaat, gaan we bij Coop verder. In ons assortiment vinden klanten steeds meer Fairtrade producten. Zo verkopen we alleen nog maar Fairtrade bananen. Tijdens de Fairtrade Week laten we ook weer zien hoe we samen ’t verschil maken. We bieden onze klanten niet alleen een aantrekkelijke korting van 25 procent op ons gehele Fairtrade assortiment. Bovenal doneren we per verkocht product 10 eurocent aan het Fairtrade Original-project dat door onze klanten is gekozen uit vier initiatieven. Dus hoe meer Fairtrade producten onze klanten kopen tussen 6 en 12 mei, hoe meer we gezamenlijk doneren aan de Thaise rijstboeren. Zo maken we samen ’t verschil!”

Over de Fairtrade Week

Van 4 tot en met 12 mei 2019 vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten winkels, Fairtrade Gemeenten en vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en -producenten. In het najaar van 2019 wordt de week opnieuw georganiseerd.

Voor meer informatie: www.coop.nl/fairtrade

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl