0
Winkelmand

Geldautomaten in supermarkten zijn niet meer verantwoord

Coop verwijdert de geldautomaten in haar filialen. De supermarktorganisatie ziet zich genoodzaakt dit besluit te nemen vanwege een aantal plof- en ramkraken in verschillende Coop-winkels, waarbij auto’s in de laatste situatie met volle vaart de supermarkt binnenreden. Met het oog op de veiligheid van haar medewerkers en klanten, verwijdert Coop daarom de geldautomaten uit haar filialen.

De aanwezigheid van geldautomaten is een belangrijke oorzaak voor overvallen in supermarkten. Omdat de laatste jaren veel bankfilialen zijn gesloten, zijn geldautomaten in de supermarkt gemeengoed geworden. Door de genoemde voorvallen in haar winkels vindt Coop het echter onverantwoord om geldautomaten in haar winkel te houden.

Gerard Koning, Commercieel directeur Coop: “De aanwezigheid van geldautomaten in supermarkten vinden wij niet langer verantwoord. Hoewel wij deze service voor onze klanten, door het verdwijnen van de banken uit het straatbeeld, enkele jaren geleden naar ons toe hebben getrokken, hoort geldverstrekking primair bij de bank te liggen en zijn supermarkten er hoofdzakelijk voor de boodschappen. Geldautomaten in supermarkten zorgen daarbij in de huidige samenleving voor een toenemend en onvoorspelbaar risico op ramkraken en overvallen. Dat is de realiteit van vandaag de dag. Voor de veiligheid zien wij ons helaas genoodzaakt te stoppen met de geldautomaten in onze filialen. Bovendien voelen we ons als coöperatie verantwoordelijk voor onze medewerkers en de leden van Coop: onze klanten. We vinden het belangrijk om goede services te bieden, maar veiligheid staat altijd voorop. Vanaf heden verwijderen wij de automaten uit onze winkels* en worden klanten hierover geïnformeerd.”

Pinbetalingen

Al een aanzienlijk en toenemend deel van de transacties aan de kassa’s wordt bij Coop met pin betaald. Pinnen is de meest veilige manier van betalen. Coop roept haar klanten op om hun aankopen met pin te betalen. Dit zorgt voor minder cash in de supermarkten, waardoor de risico’s zoveel mogelijk worden beperkt. Coop rekent erop dat het pinpercentage door het verdwijnen van de geldautomaten verder toeneemt.

*N.B. de geldautomaten worden uit alle filialen verwijderd. Alle ondernemers krijgen het dringende advies dit besluit te volgen.

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl