0
Winkelmand
header gezond het jaar rond

Gezond het jaar rond met Coop

Coop wil met jou samen gezond het jaar rond. Dit doen we door handige keuzehulpen in onze winkels, gezonde recepten volgens de Schijf van Vijf en met de Eetwissel van het Voedingscentrum. Met een Eetwissel bijvoorbeeld maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. Laat je inspireren!

supreme nudge

Leefstijlonderzoek

De gezonde keuze makkelijker maken. Dat is ons doel. Met een leefstijlonderzoek, getiteld  Supreme Nudge, gaan we daarmee aan de slag. Een unieke manier om te ontdekken hoe wij als supermarkt een duwtje in de goede richting kunnen geven. Samen met wetenschappers van onder andere het Amsterdam UMC onderzoeken we welke aanmoedigingen, zoals prijsprikkels, de klant verleiden tot het kopen van gezondere producten. Tegelijkertijd wordt gekeken of dit ook leidt tot een lager risico op hart- en vaatziekten. 

keuzehulp

Suikerwijzer 

Bij het frisdrankenschap in alle Coop supermarkten zie je het in één oogopslag, dankzij onze suikerwijzer voor frisdranken. Je krijgt makkelijk en snel inzicht of er veel suiker in je favoriete drankje zit, weinig of zelfs helemaal niets! Het helpt jou bewust kiezen. Maak jij een suikerswitch?

Bekijk suikerwijzer

eetwissel

Maak je eigen gezonde Eetwissel

Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Met een Eetwissel van het Voedingscentrum maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt en kies je voor een gezonder of duurzamer alternatief. Wij helpen je graag op weg en delen iedere week in onze nieuwsbrief en op Facebook en Instagram een nieuwe Eetwissel ter inspiratie.

Lees meer

Samen gezond het jaar rond

Wij vinden gezondheid belangrijk, daarom hebben wij speciale recepten in samenwerking met het Voedingscentrum. Alle recepten van het Voedingscentrum zijn in lijn met de Schijf van Vijf. In onze commercial hebben we onze samenwerking en gezonde recepten onder de aandacht gebracht. Heb jij 'm al gezien? 

Gezonde recepten volgens de Schijf van Vijf
seizoenskalander

Seizoenskalender 

Zo vers van het veld zijn groentjes en fruit het allerlekkerst. Kijk in deze kalender wanneer je de nieuwe lichting groenten en fruit kunt verwachten. Zo eet jij met de seizoenen mee!

Download

gezonde ontbijtjes

Tips voor gezonde ontbijtjes

Start je dag goed en begin met een goedgevuld en gezond ontbijt. Van smoothies tot aan pannenkoekjes en van yoghurt tot gekookte eieren. Wij geven je tips en makkelijke recepten die jou helpen je ochtend extra goed te beginnen!

Lees meer

Alles voor een gezond ontbijt
Groenten tips

Tips om meer groenten te eten

Elke dag minstens 250 gram groenten luidt het advies. Dat kan soms lastig zijn. Daarom hebben wij voor jou 10 tips om meer groenten te eten. Verwerk bijvoorbeeld jouw groenten in een lekkere soep of start je dag met een smoothie boordevol groene groenten, zoals spinazie. 

Bekijk tips

vitaminewijzer

Vitaminewijzer

Is je weerstand wat lager? Deze 6 vitamines helpen jouw de winter door! Print of bekijk onze vitaminewijzer voor informatie, boodschappentips en recept idee√ęn. Eet iedere dag iets van elke vitamine en je eet jezelf sterk! 

Download