0
Winkelmand

Succesvol Coop overtreft de markt in 2017

Coop heeft in 2017 de consumentenomzet met ruim 5% zien groeien tot € 1,177 miljard. Met een omzetstijging van 5,3% groeide de organisatie opnieuw flink harder dan de markt (3,7%|bron: IRi, week 51). De totale consumentenomzet steeg met € 59 miljoen van € 1,118 miljard in 2016 naar € 1,177 miljard in 2017.

Coop opende in 2017 per saldo vijf nieuwe supermarkten. Daarmee groeide het aantal Coop-winkels in Nederland naar 263. Met de afronding van 39 majeure verbouwingsprojecten verbeterde de organisatie de kwaliteit van haar winkels en daarmee de winkelbeleving voor de klant. In online bestellingen heeft de organisatie ook een forse omzetstijging behaald. Thuisbezorging is inmiddels vanuit alle Coop-filialen mogelijk, net als bij een groot aantal winkels van zelfstandig ondernemers.

Herco Boer, financieel directeur Coop: “We kijken trots terug op 2017. Coop heeft opnieuw volop geïnvesteerd in bestaande en nieuwe winkels en met onze landelijke tv-campagne flink ingezet op de merk- en naamsbekendheid. Investeringen die resultaat opleverden in omzetgroei door zowel een toename in klantbezoeken alsook een hogere besteding per kassabon. De uitbreiding van de online activiteiten heeft geresulteerd in een ruimere dekking voor thuisbezorging waarvan steeds meer klanten gebruik maken”.

Naamsbekendheid verdrievoudigd

Begin 2017 lanceerde Coop een tv-campagne waardoor Nederland kennis heeft gemaakt met de kracht van Coop: het vermogen om te kunnen samenwerken en daarmee als coöperatie het verschil te maken. Mede door deze media-inspanning groeide de omzet harder dan de markt en verdrievoudigde de spontane naamsbekendheid van Coop.

Herco Boer: “Coop blijft dit jaar gefocust op groei in nieuwe winkels en uitbreiding van ons stadsconcept (Coop Vandaag). Daarnaast staan er grote investeringen in bestaande winkels en verdere verbeteringen in de e-commerce propositie op de agenda. In 2018 gaan we ook door met onze mediacampagne. Deze wordt nog verder toegespitst op onze coöperatieve identiteit en de kracht van “Samen maak je ‘t verschil”.

Coop maakt haar volledige jaarcijfers bekend na de ledenraadvergadering op 5 april 2018.

Beeldbank

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl