0
Winkelmand
gezonde frisdrank keuzehulp header

Wat is gezonde frisdrank? Bekijk onze keuzehulp!

Bij het frisdrankenschap in alle Coop-supermarkten zie je in één oogopslag hoeveel suiker een drankje bevat, dankzij onze keuzehulp voor frisdranken. Zo zie jij welke frisdank het gezondst is. Het geeft je heel makkelijk inzicht of er veel suiker in je favoriete drankje zit, weinig of zelfs helemaal niets! Zo helpen we jou bewust kiezen.

gezonde frisdrank vind je door onze suiker keuzehulp

Onze keuzehulp: welke frisdrank is het gezondst? 

Bij alle frisdranken in het schap van jouw Coop-winkel zie je één van de afbeeldingen hiernaast. Het aantal suikerklontjes geeft aan hoeveel suiker het product bevat, per portie van 250 milliliter. De suikerwijzer is opgesteld volgens wettelijke richtlijnen en is ingedeeld in vier categorieën; zonder suiker, laag, midden of hoog in suiker. De keuzehulp voor frisdranken helpt jou bewust kiezen. Maak jij een suikerswitch?

welke frisdrank is het gezondst

Welke frisdrank is het gezondst? 

Het beste om te drinken is water of thee, maar mocht je zin hebben in een verfrissende dorstlesser zijn bepaalde frisdranken beter dan andere. Je kan het beste gaan voor light-frisdrank met weinig of geen calorieren of waar geen suiker in zit. Wel is belangrijk dat deze dranken wel tanderosie kunnnen veroorzaken. Dus wil je een drankje dat gezond is? Houd het dan bij kraanwater, thee en koffie zonder suiker.

gezondheid

Gezond het jaar rond

Coop wil met jou samen gezond het jaar rond. Dit doen we door handige keuzehulpen in onze winkels, gezonde recepten volgens de Schijf van Vijf en met de Eetwissel van het Voedingscentrum.

Lees meer