0
Winkelmand
header kiwi bewaarwijzer

Kiwi's bewaren en bereiden

Gele kiwi’s, groene kiwi’s. Deze verfrissende vrucht is heerlijk door onze yoghurt, fruitsalade of op een gebakje. Van oorsprong komen kiwi’s uit China. Totdat Nieuw-Zeeland begin vorige eeuw de zaden importeerde. Sindsdien worden kiwi’s nu wereldwijd geëxporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Maar wanneer is het eigenlijk kiwi seizoen? Kun je de schil eten? En zijn kiwi’s gezond?

Zijn kiwi’s gezond?

Het antwoord op deze vraag is: ja! Kiwi’s zijn hartstikke gezond. Ze bevatten veel vezels en weinig calorieën. Dit vitamine C bommetje is ook rijk aan vitamine B en E. En wist je dat je de schil ook kunt eten? Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is écht waar! De schil bevat zelfs veel vezels en voedingsstoffen. 

Wanneer is het kiwi seizoen?

Kiwi’s zijn het hele jaar door te koop. Uit welk land kiwi’s komen, verschilt per periode. Zo komen ze van mei tot december meestal uit Nieuw-Zeeland en van december tot maart uit Frankrijk, Griekenland of Italië. Van maart tot en met mei komen de kiwi’s vanuit Chili.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kiwi’s?

Een rijpe kiwi is stevig en intact zonder vlekken. Bij een lichte vingerdruk rond de steelaanzet geeft de kiwi een beetje mee.

Eetrijpe kiwi's product photo

Eetrijpe kiwi's

4 stuk(s)

2,99
0
Zespri kiwi's product photo

Zespri kiwi's

500 g

2,391,49
ACTIE
0
Coop vers sap sinaasappel kiwi product photo

Coop vers sap sinaasappel kiwi

500 ml

2,25
0

Hoe moet je kiwi’s schoonmaken?

Je kunt een kiwi op meerdere manieren eten. Zo kun je de vrucht halveren en uitlepelen of je kunt de kiwi schillen en in plakjes snijden. Een gepureerde kiwi is lekker voor in sorbets of smoothies.

Recepten met kiwi’s

Kiwi’s hebben een frisse, zoetzure smaak. De vrucht is vooral lekker in je yoghurt, een fruitsalade, vruchtentaart of milkshake. Maar wat dacht je van kiwi op je wrap? Bekijk de inspiratie met kiwi’s:

Hoe moet je kiwi’s bewaren?

Rijpe kiwi’s kun je het beste in de koelkast bewaren. Zo blijven ze enkele dagen houdbaar. Heb je een kiwi gekocht die nog niet helemaal rijp is? Bewaar deze dan buiten de koelkast op de fruitschaal. Dit versnelt het rijpingsproces. Onrijpe kiwi’s zijn in de koelkast wel 1-3 weken houdbaar. Liever langer bewaren? Dan kun je kiwi’s ook invriezen. Ingevroren kiwi’s zijn 3 maanden houdbaar.

kiwi recept

Meer kiwi recepten

Kiwi is een bron van vitamine, lekker fris van smaak en past bij veel gerechten, zoals smoothie bowls, cheesecakes, salades en baksels. Wat dacht je van kiwiflapjes met amandel? Of wafels met kiwi en pecannoten?

Bekijk recepten