0
Winkelmand
Klimaatneutraal - headervisual

Klimaatneutraal

Coop draagt graag bij aan een schonere wereld. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat de verpakkingen van onze artikelen het milieu zo min mogelijk belasten. Bovendien is onze bigshopper duurzaam geproduceerd en zijn alle plastic draagtasjes klimaatneutraal.

Van petfles naar shopper

De bigshopper van Coop is gemaakt van gerecyclede petflessen, waar elke willekeurige plastic fles voor gebruikt kan worden. De bigshopper is een goed alternatief voor een plastic tasje, dat niet meer gratis mag worden weggegeven.  Een leuk weetje; een big shopper is gemaakt van 27 petflessen.

Plastic draagtas is klimaatneutraal

Gebruik je toch liever een plastic lusdraagtas? Onze lusdraagtasjes zijn volledig vervaardigd uit gerecycled polyethyeen en sinds 2015 ook 100% klimaatneutraal. Samen met verpakkingsleverancier Bunzl Retail & Industry compenseert Coop namelijk de CO2-uitstoot van onze draagtassen. Dat doen we door klimaatprojecten te steunen, zoals het WWF Gold Standard Cooking Stove Project in Kenia. Dit project stimuleert duurzame energie-oplossingen en zorgt voor werkgelegenheid, kennisoverdracht, stimulering van de economie, lokale milieuverbeteringen en gezondheidsverbetering. Een onafhankelijk onderzoeksinstituut berekende de precieze grootte van de CO2-voetafdruk van onze draagtas van grondstof tot end-of-life. Omdat we de uitstoot volledig compenseren, heeft Coop van de Climate Neutral Group het keurmerk ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’ ontvangen.