0
Winkelmand

Lege flessen brengen nierpatiënten stap dichter bij draagbare kunstnier

Klanten Coop in actie: € 34.200,- voor ontwikkeling draagbare kunstnier

Coop reikte deze week een cheque van € 34.200,- uit aan de Nierstichting. Klanten van de 260 Coop-supermarkten konden dit voorjaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan dit goede doel. Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. De opbrengst van de statiegeldactie wordt besteed aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier, die nierpatiënten hun vrijheid terug kan geven.

De Nierstichting zet zich op diverse manieren in om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven. Dialyse houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Voluit leven kunnen nierpatiënten die dialyse krijgen dan ook niet. De Nierstichting werkt keihard aan een draagbare kunstnier. Hiermee krijgen nierpatiënten hun vrijheid terug. Corinne Hamming, Specialist Partnerships van de Nierstichting. “Geweldige actie en overweldigend resultaat! Ik wil Coop en haar klanten enorm bedanken. Hiermee zetten we grote stappen voor nierpatiënten met de realisatie van de draagbare kunstnier.”

Statiegeldacties voor lokale doelen

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Met de acties is in totaal al meer dan 1,6 miljoen euro opgehaald. Op 1 juli dit jaar sloeg Coop een nieuwe weg in met de acties: de ruim 260 Coop-winkels steunen nu evenzoveel lokale doelen. Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken: “Coop is lokaal betrokken en staat letterlijk en figuurlijk dichtbij haar klanten. Het steunen van lokale doelen ligt dan voor de hand. Voortaan komen er ieder kalenderjaar per winkel vier goede doelen aan bod. Samen maken we ’t verschil voor bijvoorbeeld lokale sport- en muziekverenigingen, voedselbanken, dorpshuizen en dierenopvangcentra.”

Blijf op de hoogte van het laatste Coop-nieuws

Coop is volop in ontwikkeling! We houden je graag op de hoogte van het nieuws binnen onze organisatie. Bekijk onze persberichten over nieuwe producten, acties en andere activiteiten en mijlpalen.

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
026-7999723
communicatie@coop.nl