0
Winkelmand
Losse eitjes - headervisual

Losse eitjes

Sinds de kinderen van Emma het huis uit zijn, heeft ze minder boodschappen nodig. Als lid van het winkelpanel bleek ze niet de enige. Daarom verkoopt Coop nu losse eitjes in al haar supermarkten. Dat betekent meer voordeel voor klanten zoals Emma, en minder voedselverspilling. Zo maken we samen 't verschil!

Eieren rapen en tomaatjes scheppen

Bij Coop vind je alleen nog eieren met Beter Leven Keurmerk. De kippen hebben meer ruimte en een overdekte uitloop naar buiten. Naast eieren met Ć©Ć©n Beter Leven-ster, zijn er ook eieren met twee of drie sterren. Hoe meer sterren, hoe verantwoorder je keuze!

De losse eitjes van Coop zijn vrije uitloop volkoren eieren en hebben twee Beter Leven-sterren. Je koopt deze eitjes voor slechts 35 eurocent per stuk. Je kunt zoveel eieren rapen als je nodig hebt. Verpak ze in de beschikbare eierdoosjes of neem deze zelf van huis mee!

Op onze groente- en fruitafdeling vind je trouwens niet alleen losse eitjes. Ook koop je er losse uien, knoflook en aardappelen en schep je er bijvoorbeeld zelf tomaatjes en walnoten.

Bestel je losse eitje ook online

Winkelpanels

Samen maak je ā€™t verschil!

Coop is een coƶperatie en luistert naar haar klanten. Het idee om losse eitjes te verkopen, kwam ons ter ore via het winkelpanel. Betrokken klanten van onze lokale Coop-supermarkten komen een paar keer per jaar samen en delen hun ideeƫn, suggesties en adviezen met ons. Ook regionaal en landelijk organiseren we dit soort bijeenkomsten: via themabijeenkomsten en het online luisterpanel horen we wat onze klanten bezighoudt.

Ook tips? Wij horen graag jouw mening, dus meld je aan en zeg het maar!

Eiermuffins

Lekker ei-recept: muffins!

De bekendste manieren om eieren te serveren zijn koken, bakken en pocheren. Wij maken er muffins van.

Nodig (voor 9 muffins)

  • 5 eieren
  • flinke scheut kookroom
  • ingrediĆ«nten naar keuze zoals: een halve prei, een paar plakjes kipfilet, een beetje geraspte kaas, een gesnipperd uitje,
  • snufje zout/peper
  • eventueel andere kruiden en bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ingrediƫnten in stukjes. Meng de eieren, kookroom, een snufje zout en peper en eventueel andere kruiden. Vet de muffinvorm in en verdeel de ingrediƫnten over de vormpjes. Als je muffins met bladerdeeg wilt maken, doe je eerst het (ontdooide) plakje bladerdeeg in het vormpje en daarna de ingrediƫnten. Verdeel vervolgens het ei mengsel over de muffinvormpjes tot ongeveer 3/4 van het vormpje. Strooi eventueel een beetje geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ei-muffins voor circa 20 minuten in de oven. Aan tafel!

Bekijk meer ei-recepten